Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

O ASBIS-u

ASBIS Grupa, osnovana 1995. godine sa sjedištem na Kipru, ima razgranatu distribucijsku mrežu u 23 zemlje. Opslužuje kupce u više od 65 zemalja, a ostvaruje promet od preko 1 milijarde dolara godišnje. Osnovna djelatnost ASBIS kompanije je distribucija informatičke opreme i komponenti veleprodajnim i maloprodajnim partnerima – poduzećima registriranima za prodaju informatičkih proizvoda. Svoje djelovanje kompanija je proširila na područje Središnje i Istočne Europe, Baltičkih država, bivšeg Sovjetskog Saveza, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike.

U svom poslovanju, ASBIS Grupa kombinira i primjenjuje međunarodno iskustvo poslovnog upravljanja sa iskustvom svojih lokalnih, visoko educiranih stručnih zaposlenika. Poznavanje Istočne Europe i različitih poslovnih kultura, jezika te profesionalni pristup, omogućilo je je kompaniji vodeću poziciju u ovoj regiji i ujedno joj omogućilo detaljno i brzo upoznavanje i osvajanje cijelog EMEA (Europe, Middle East & Africa)  tržišta u nastajanju. Kao rezultat, ASBIS Grupa je sada jedna od najvećih distribucija IT komponenti na području Istočne Europe i jedina IT kompanija koja ima mogućnost distribucije u gotovo svim zemljama Istočne Europe. Grupa se nalazi među top 3 kompanije u distribuciji hard diskova i procesora na području EMEA regije.

ASBIS d.o.o., osnovan 1996. godine pod imenom Megatrend d.o.o., je danas jedna od vodećih kompanija u pružanju inovativnih informatičkih usluga, kao i distribuciji vrhunske informatičke tehnologije na bosanskohercegovačkom tržištu.

ASBIS d.o.o., kao dio ASBIS Grupe, od 15. aprila/travnja 2008. godine, je ovlašteni distributer najznačajnijih svjetskih proizvođača kao što su HP, IBM, LENOVO, APPLE, TOSHIBA i DELL. Također smo distributer: EATON UPS sistema, NETGEAR i HP mrežne opreme, PHILIPS monitora i konzumne elektronike (LCD TV),  INTEL, SEAGATE i KINGSTON komponenti, računarskih periferija, a za printing rješenja zastupnik smo renormiranog proizvođača XEROX.

U Bosni i Hercegovini smo jedini distributer IBM softverskih rješenja kojima, uz podršku tima visoko educiranih stručnjaka, možemo odgovoriti na većinu zahtjeva modernog poslovanja.

ASBIS distribuira i proizvode vlastite robne marke CANYON (MP3 playeri, mrežna oprema, te ostala PC periferija) i PRESTIGIO (GPS navigacije, tableti, e-book readeri,  vanjske jedinice za pohranu podataka, kožni USB diskovi, Flash memorije, te ostala PC periferija). Više detalja o asortimanu i ponudi ovih brendova potražite na www.canyon-tech.com, odnosno www.prestigio.com.

B2B sistem - IT4profit

Veoma važan element u poslovanju ASBIS-a je poslovni sistem IT4profit, koji direktno povezuje sve elemente poslovnog procesa - od proizvođača preko distributera pa do naručioca opreme. ASBIS-ovi partneri u svakom trenutku vide što se trenutno nalazi u lokalnom skladištu, koji su proizvodi u dolasku i za koje se vrijeme mogu očekivati. IT4profit sistem dostupan je 24 sata, a osim već standardnih online usluga, omogućuje i pregovaranje o cijeni – što je mogućnost koju partneri nerijetko koriste. Kroz ovaj sistem partneri mogu pregovarati o cijeni za koju smatraju da bi odgovarala određenoj narudžbi. Korisnici ASBIS-ovog sistema mogu kontinuirano pratiti cijene svih proizvoda online, ali i putem cjenovnika prilagođenog njihovim potrebama i zahtjevima. Partneri su u mogućnosti odabrati period primanja cjenovnika, kao i format (XLS, CSV ili HTML).

Svi proizvodi koji se nalaze u IT4profit sistemu imaju svoj detaljan opis, te slike u visokoj rezoluciji. Uz specifikacije, svaki opis proizvoda sadrži i informaciju o težini, uključujući bruto i neto težinu, kao i informacije o pakiranju proizvoda. Partneri mogu biti sigurni da su informacije o cijenama i proizvodima u IT4profit sistemu tačne i da u svakom trenutku mogu naručiti upravo ono što trebaju.