Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Riverbed: Experience of the Future of Networking!

Juni 09, 2016

Riverbed: Experience of the Future of Networking!

Live and Interactive

ASBIS d.o.o. u saradnji sa kompanijom Infonet d.o.o. prvi put u Bosni i Hercegovini je prezentirao Riverbed rješenja, sa posebnim akcentom na WAN optimizaciju. Trening je održan u srijedu, 08. juna 2016. godine u prostorijama ASBIS d.o.o. u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića 162.

ao teme treninga osim WAN optimizacije bile su i network i application performance monitoring. Trening se sastojao od aktivnog učestvovanja prisutnih, kako bi na adekvatan način iznijeli svoja zapažanja, konstatacije, koje su dovele do diskusija tokom predavanja. Prisutni su bili predstavnici najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini, predstavnici bankarskog sektora, te predstavnici javnih preduzeća.

Svakako, najviše zanimanja od strane prisutnih, se pokazalo prema temi WAN optimizaciji, gdje su sami učesnici iznosili svoje probleme i izazove sa kojima se susreću, a predavači iz Riverbeda Ossi Savolainen - Regional Sales Manager, Eastern Europe, Riverbed i Alexander Tomik - Solutions Architect EE, Riverbed prenosili pozitivne primjere kako iz prakse, tako i iz njihovog dugogodišnjeg rada na Riverbed rješenjima.

Sama WAN optimizacija podrazumjeva, kao što samo ime i govori, optimizaciju podataka kako bi se stekle što bolje performanse i što brži pristup važnim aplikacijama i informacijama. Današnje poslovanje podrazumjeva susretanje i sa zastojima u pristupanju važnim aplikacijama i informacijama, a to mogu prouzrokovati naizgled bezopasne stranice kao što su Facebook ili Youtube, a poznati su kao i najveći potrošači brandwidtha u mreži. Sa Riverbed SD-WAN rješenjem za optimizaciju, ovi problemi se rješavaju veoma brzo.

Takođe, i Riverbedove tehnologije za monitoring performance mreže i aplikacija (NPM /Network Performance Monitoring/ i APM /Application Performance Monitoring/) pružaju daljnje mogućnosti nadgledanja mreža i aplikacija koje se koriste kako bi se na što bolji način pomoglo mrežnim i sistem administratorima da otkriju i neutrališu izvore problema u mreži, a da na to ne izgube sate ili dane.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.