Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Prestigio i Microsoft: NetWork 5 konferencija

Maj 19, 2015

Prestigio i Microsoft: NetWork 5 konferencija

ASBIS i Prestigio srebrni sponzori Microsoft Network 5 konferencije

 

Nakon velikog uspjeha tokom prošlogodišnje, četvrte po redu Microsoft Network konferencije, Asbis BiH i Prestigio su i ove godine privukli pažnju učesnika ovog tradicionalnog događaja na svom digitalnom štandu.

Osnovni cilj je bila prezentacija Prestigio Solutions biznis korisnicima. 

 

Prestigio MultiBoard All-in-One PC: Kompletno rješenje za potrebe savremenog poslovanja i edukacije

Prvi predstavnik ove kategorije je Prestigio MultiBoard all-in-one računar koji doslovno možete okarakterisati kao kompletnu zamjenu za PC, interaktivnu tablu, projektor i TV u jednom uređaju. Prestigio MultiBoard je All-in-One PC rješenje sa Intel® procesorom i velikim Multi-Touch LED ekranom zasnovanim na Infrared tehnologiji i presvučen sigurnosnim Steel Glass zaslonom. Uređaj   dolazi u  dimenzijama od 55“, 65“, 70“ i 84“ sa preinstaliranim Windows 8 Professional operativnim sistemom, a može se istovremeno korisiti kao projektor, interaktivna tabla, PC ili Full HD televizija. MultiBoard sadržava softverska rješenja koja omogućavaju novo interaktivno iskustvo tokom sastanaka, predavanja, prezentacija, video konferencija, treninga i drugih svakodnevnih aktivnosti u edukaciji i poslovanju, uz mogućnost WiFi povezivanja sa mnogim drugim periferijama uključujući pametne telefone, tablet računare, bežične tastatre i slično. 
MultiBoard je veoma mobilan i jednostavan za instalaciju i upravljanje, a važno je spomenuti da je životni vijek MultiBoard LED ekrana preko 80.000 radnih sati bez redovne potrebe za servisom i održavanjem, te da vam je za korištenje ovog uređaja potrebno samo strujno napajanje. Kad na to dodamo i mogućnost produženja garancije na 3 ili 5 godine, možete  
Bilo da želite pisati po ekranu ili ubacivati sadržaje raznih formata, stvarati projekte u raznim formatima, korisiti brojneWindows podržane aplikacije na veliko ekranu, praviti interaktivne prezentacija, voditi video kolaboraciju uz mogućnost prikazivanja dokumenta, Prestigio MultiBoard je savršeno rješenje za sve savremene potrebe u digitalnoj eri edukacije i poslovanja. 

Prestigo Visconte je PC tablet Windows 8 generacje i predstavlja  idealno rješenje za korisnike koji traže mobilni PC uređaj visokih performansi za posao, školu ili zabavu po veoma povoljnim cijenama.


Prestigio Visconte je jedan od prvih 64-bitnih Windows PC tableta na tržištu koje pokreće novi Intel® Celeron® Dual-Core procesor od 1.46 GHz, nudeći dvostruko brže performanse i trostruko bolju grafiku od prethodne generacije Intel® Atom® procesora. Tablet dolazi sa 10.1 inčnim IPS ekranom u rezoluciji 1200x800 piksela, 2GB RAM memorije i baterijom od 4,000 mAh koja osigurava preko 4 sata SD video reprodukcije.  U ponudi je nekoliko Visconte modela prilagođenih razičitim potrebama koji se razlikuju po veličini SSD memorije (32 ili 64 GB), opciji operativnog sistema (Windows 8.1 ili Windows 8.1 Pro) i mrežnoj konekciji (Wi-Fi ili WiFi+3G). Svi modeli posjeduju Bluetooth 4.0, Mini HDMI i Micro USB 3.0 interfejs konekcije. Memorija je lako proširiva na dodatnih 64GB putem SD kartice, a najzahtjevniji korisnici imaju i opciju samostojeće Prestigio Bluetooth tastature sa touch-padom kao opciju dodatne opreme. 
Osnovni Visconte modeli također dolaze uz preinstaliran Microsoft Office Home and Student 2013, tako da korisnici sada u hodu mogu jednostavno kreirati i koristiti popularne MS Office aplikacije, te  povezivanjem putem SkyDrive cloud-a omogućiti jednostavan i siguran pristup svim datotekama i važnim dokumenti u bilo kojem trenutku i sa bilo kojeg drugog Windows uređaja.
Visconte je prvenstveno namijenjen poboljšanju produktivnosti u manjim i srednjim kompanijama, te unaprijeđenju edukacijskih procesa u obrazovnim institucijama. Tablet je idealan dodatak i Prestigio MultiBoard uređaju (velikom All-in-One PC Multi-Touch LED ekranu sa preinstaliranim Windows 8.1 Pro OS-om) kao kompletno rješenje za uspostavu digitalne kolaboracije unutar učionica ili poslovnih ureda.    

Prestigio Digital Signage All-in-One PC: Nova era pametnog oglašavanja i informisanja  


Digital Signage predstavlja novu eru efikasnije komunikacije sa ciljanom publikom. U korak sa modernim potrebama, Prestigio Solutions je razvio kompletno Digital Signage rješenje uključujući hardver i softvare komponente, koji zajedno prikazuju digitalni sadržaj raznih formata u svrhu efikasnijeg oglašavanja i javnog informisanja. Prestigio Digital Signage nudi kompletna indoor i outdoor rješenja koja se sastoje od izuzetno izdržljivog Full HD LED ekrana otpornog na udarce zahvaljujući ojačanom zaslonu od čeličnog stakla. Ekrani dolaze u veličinama od 22” do 70” i raznim opcijama postolja, te korisnici mogu da biraju između Windows ili Android operativnog sistema, ili nadograde ekran sa touch-screen opcijom baziranoj na Infrared tehnologiji.  Obzirom da Prestigio Digital Signage posjeduje integrisan računar, implementacija rješenja je veoma jednostavna i ekranima je veoma lako upravljati jednim od ponuđenih Content Menagement cloud servera preko WiFi konekcije. 
Prestigio Digital Signage ekrani podržavaju prikaz više sadržaja istovremeno na jednom ekranu, što dodatno smanjuje troškove upravljanja i nudi efikasniju i kreativniju komunikaciju sa ciljanom publikom. Uz Prestigio Digital Signage rješenje možete jednostavno kontrolisati sadržaj na ekranima koji se nalaze na raznim lokacijama sa jednog servera i mjenjajti vrijeme ili trajanje prikazivanja istog, te mijenjati sadržaj kad god to poželite i to sve sa jednog računara, pametnog telefona ili tableta.
Prestigio Digital Signage rješenje se može jednostavno implementirati u bilo kojoj industriji, a korisnici sada mogu prezentirati klijentima, uposlenicima, ili javnosti informacije koje su relevantne i interesantne po znatno nižim troškovima i neograničnim mogućnostima.

 

U sklopu konferencije posjetiocima štanda omogućeno je učestovanje u osvajanju vrijednih nagrada Prestigio brenda.

Prošlogodišnja Microsoft NetWork 4 konferencija je rezultirala sa dvostruko većim brojem učesnika i trostruko više predavanja od prve konferencije, a peta po redu je privukla 25% više učesnika u odnosu na prethodnu, odnosno 650 učesnika, uz 80 predavača tokom 3 konferencijska dana. Microsoft Network 5 konferencija je učesnicima ponudila 73 predavanja, kroz šest tematskih cjelina, vezana za razvoj, infrastrukturu, sigurnost i poslovnu upotrebu tehnoloških rješenja, među kojima se najviše ističe upotreba Cloud tehnologije.Prestigio se u cijelu priču uklopio sa Poslovnim rješenjima baziranim na Windows operativnom sistemu i nizom preinstaliranih aplikacija, pogodnik za poslovne korisnike, edukaciju, pa čak i za zabavu.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.