Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Greenpeace: HP najekološkiji brend u 2011

Novembar 14, 2011

Greenpeace: HP najekološkiji brend u 2011

Kompanija HP našla se na prvom mjestu liste najekološkijih brendova potrošačke elektronike GGE (Guide to Greener Electronics).

Kompanija HP našla se na prvom mjestu liste najekološkijih brendova potrošačke elektronike GGE (Guide to Greener Electronics). Dolaskom na vrh Greenpeaceove GGE liste, HP je potisnuo finsku kompaniju Nokia, koja se na tom mjestu nalazila prošle tri godine.

U novoj klasifikaciji objavljenoj prije nekoliko dana nalazi se 15 brandova poredanih po različitim kriterijima vezanim za životnu sredinu. Nokia se ove godine na toj listi našla na trećem mjestu s ocjenom 4,9 od mogućih 10 bodova, a kompanija Dell je s ocjenom 5,1, druga. Apple je četvrti s 4,6 bodova, a RIM se našao na posljednjem mestu. HP se nalazi na prvom mjestu i ima 5,9 bodova, a to mjesto je zaslužio jer je između ostalog, mjerio i smanjio emitiranje ugljičnog dioksida u atmosferu.

Ovom listom Greenpeace potiče proizvođače elektronike da pri proizvodnji uređaja čuvaju okoliš i kontroliraju uticaj izduvnih plinova, tekućina i drugog otpada, na zrak, vodu i tlo u blizini svojih tvornica.

Kompletnu listu, rezultate i izvještaje o svakoj kompaniji možete pronaći na službenoj stranici Greenpeacea, www.greenpeace.org.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.