Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

ZTE i ASBIS potpisali ugovor o distribuciji ZTE pametnih telefona širom istočne Europe

ZTE i ASBIS potpisali ugovor o distribuciji ZTE pametnih telefona širom istočne Europe

U osam zemalja EMEA regiona, ASBIS će distribuirati paletu ZTE pametnih telefona počevši sa najprodavanijim modelima Blade V, Blade G, and Grand S Flex u zadnjem kvartalu 2013. godine

Oktobar 2013, Shenzhen, Kina – Kompanije ZTE i ASBISc Enterprises PLC, lider u distribuciji IT proizvoda na EMEA tržištima, potpisale su ugovor o distribuciji ZTE smartphone uređaja u osam zemalja u EMEA regiji, uključujući Poljsku, Rumuniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Hrvatsku, Makedoniju i Sloveniju. Distribucija i direktna prodaja putem ASBIS maloprodajnih poslovnica će početi s Blade V, G i Blade Grand S Flex serijama dostupnim u zadnjem kvartalu ove godine.

Chris Edwards, direktor marketinga i poslovnog razvoja za Europsko tržište ispred ZTE Corporation je izjavio: "ZTE je već jedan od najpopularnijih proizvođača mobilnih uređaja u istočnoj Europi sa modelima poput ZTE Grand, Blade i Kis dostupnih u cijeloj regiji. Sigurni smo da će naša saradnja sa ASBIS Grupacijom pozitivno uticati na naš rast u regiji i pomoći nam u dostizanju planova za rastuće evropsko tržište. Također, želimo naglasiti da se ovim partnerstvom ZTE obavezuje da će svojim kupcima isporučivati uređaje visoke kvalitete i pristupačnih cijena."

"Veoma smo ponosni što imamo priliku u naš portfelj dodati proizvode jednog od lidera u ovom tržišnom segmentu, rekao je Laurent Journoud, izvršni potpredsjednik za razvoj u ASBISc Enterprises PLC." Ovim ugovorom smo još jedan korak bliže kompletiranju naše korporativne strategije u mobilnom segmentu – kako bismo optimalno odgovorili na svim potrebama ASBIS partnera u EMEA regiji. "

ASBIS je vodeći distributer IT proizvoda u Europi, te je prepoznao veliki porast potražnje za Smartphone uređajima i tablet računarima. Kroz partnerstvo sa ZTE, ASBIS je dodatno proširio svoj portfelj te tržištima na kojima posluje, trenutno nudi jednu od najširih ponuda mobilnih uređaja od entry modela, pa do high - end modela Smartphone i tablet uređaja.

O ZTE -u
ZTE sektor mobilnih uređaja je samo jedna divizija kompanije ZTE, koja se inače bavi globalnom telekomunikacijskom opremom, mrežama i mobilnim uređajima, sa sjedištem u Shenzhenu u Kini. Dionicama kompanije ZTE se javno trguje na berzama u Hong Kongu i Shenzhenu. Prema IDC-u analizi globalne industrije, ZTE je jedan od Top 5 proizvođača mobilnih telefona i smartphone–a u svijetu. Kompanija proizvodi kompletnu paletu mobilnih uređaja, uključujući mobilne telefone, tablete, modeme, desktop računare itd. Globalni lider, ZTE ima potpisane partnerske ugovore s više od 230 velikih distributera u preko 160 zemalja širom svijeta. Također, ima strateško partnerstvo s 47 od 50 najboljih svjetskih prijevoznika. U 2012. godini, kompanija ZTE je aplicirala za više međunarodnih patenata od bilo koje druge kompanije u svijetu. Za više informacija posjetite : www.ztedevices.com

O ASBIS-u:
ASBISc Enterprises PLC, kompanija sa sjedištem na Kipru specijalizirana za distribuciju IT proizvoda vodećih svjetskih proizvođača kao što su Intel, AMD, Seagate, Samsung, Microsoft, Apple, Dell, Toshiba, Acer, Lenovo i Hitachi. Kompanija ima podružnice u 29 zemalja, više od 1.240 zaposlenih i 26.000 aktivnih klijenata u više od 85 zemalja širom svijeta, a prošlogodišnji promet iznosio je US $ 1,745 milijardi. Za više informacija posjetite web stranicu kompanije na www.asbis.com. ASBIS d.o.o. je dio ASBISc Enterprises grupacije od 2008. godine, te je jedan od vodećih distributera IT opreme u Bosni i Hercegovini. Više detalja pronađite na www.asbis.ba

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.