Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Apple i Google zajedno u izradi koronavirus aplikacija

Maj 22, 2020

Apple i Google zajedno u izradi koronavirus aplikacija

Apple i Google su plasirali tehnologiju koja će pomoći zemljama da putem aplikacija prate širenje korona virusa kako bi javljale korisnicima kad se nađu u doticaju sa zaraženom osobom. Dva tehnološka suparnika, čiji softveri dominiraju tržištem mobilnih uređaja, udružili su se kako bi stvorili zajednički kod koji programeri softvera mogu koristiti za izradu aplikacije za pronalaženje kontakata koja bi služila agencijama javnog zdravstva. Aplikacije mogu koristiti Bluetooth signale s pametnih telefona kako bi detektovale korisnike koji su boravili u blizini.

Nova tehnologija bi mogla pomoći u pronalaženju nepoznatih osoba s kojima je korisnik bio u doticaju, što bi ljudi koji tragaju za kontaktima zaražene osobe najvjerojatnije propustili jer se oslanjaju na sjećanje zaražene osobe o mogućem doticaju s drugim ljudima. Korisnik koji je pozitivan na korona virus može tu informaciju podijeliti sa zdravstvenim osobljem preko aplikacije, kojom se onda može o tome dojaviti drugim korisnicima čiji su uređaji bili blizu uređaja zaražene osobe, zahvaljujući Bluetooth signalu.

Apple i Google naglasili su da je fokus na “privatnosti i sigurnosti.” Primjerice, aplikacije neće pratiti lokacije na kojima se nalazila zaražena osoba.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.