Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

ASBIS postao distributer brenda Bang & Olufsen

Maj 25, 2020

ASBIS, Bang&Olufsen

ASBIS postao distributer brenda Bang & Olufsen

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - 25 May 2020

ASBISc Enterprises Plc, vodeći distributer IT proizvoda na tržištima Europe, Bliskog Istoka i Afrike, i proizvođač brandova Prestigio, Canyon i Perenio, postao je novi distributivni partner branda Bang & Olufsen za Srednju i Istočnu Europu i u zemljama Zajednice nezavisnih država (ZND), osim Rusije. Ugovor je stupio na snagu početkom maja 2020. godine.

ASBIS je izabran od strane Bang & Olufsen-a za partnera zahvaljujući 30-ogodišnjem iskustvu, kao kompanija koja je za to vrijeme izgradila vrlo jaku i stabilnu vodeću poziciju na svojim tržištima poslovanja. Zahvaljujući ovom partnerstvu, Bang & Olufsen planira pojačati svoje prisustvo u maloprodajama kako na multi-brand tako i u mono-brend kanalima u Centralnoj i Istočnoj Europi i ZND.

ASBIS posjeduje veliko znanje i uvid u industriju potrošačke elektronike i vrhunske rezultate rada u Istočnoj i Srednjoj Europi, te se stoga radujem novom partnerstvu.”, rekao je Kristian Teär, CEO Bang & Olufsen. “Zajedno sa ASBIS-om uspjet ćemo proširiti svoje poslovanje, približiti se lokalnim maloprodajnim partnerima i pojačati prisustvo na ključnim tržištima, a ne sumnjam da će nam rad sa jednim od vodećih distributera u ovom regionu pomoći da povećamo prodaju naših proizvoda.”

ASBIS je vodeći distributer IT proizvoda i elektronike za široku potrošnju na tržištima Centralne i Istočne Evrope i ZND. Imamo široku geografsku pokrivenost na tržištima koja se dinamično razvijaju i 30 godina iskustva u ovoj industriji”, rekao je Siarhei Kostevitch, CEO and Chairman of the Board of Directors kompanije ASBISc Enterprises Plc. “Vjerujemo da Bang & Olufsen ima neiskorišteni potencijal i da mu možemo pomoći sa svojim uvidima i stručnošću. Partnerstvo sa tako poznatim i prestižnim brandom kao što je Bang & Olufsen također je idealna prilika za ASBIS da proširi svoj portfolio luksuznim audio proizvodima i ostvari saradnju sa lokalnim maloprodajnim partnerima na poboljšanju potrošačkog iskustva i prodaje.”

O ASBIS-u

ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) sa sjedištem u 27 zemalja i centralnim uredom na Kipru, specijaliziran je za distribuciju IT proizvoda i rješenja informacione i komunikacione tehnologije globalnih brandova, uključujući Apple, AMD, Acer, Dell, Intel, Lenovo, Microsoft, Samsung, Seagate, Toshiba, WD. Kompanija ima svoje kancelarije širom EMEA regije, blizu 1.800 zaposlenih i 20.000 aktivnih kupaca u preko 56 zemalja širom svijeta. Za više informacija, posjetite  www.asbis.com.

O BANG & OLUFSEN

Bang & Olufsen je globalni luksuzni audio brend osnovan 1925. godine u Strueru u Danskoj, od strane Petera Banga i Svenda Olufsena, čija predanost i vizija ostaju temelj kompanije. Bogato nasljeđe izgrađeno je oko odlučnosti da se kreiraju proizvodi koji pomjeraju granice audio tehnologije i postavljaju kompaniju u prvi plan u domenu audio inovacija.

Danas svaki proizvod Bang & Olufsen još uvijek karakteriše jedinstvena kombinacija prelijepog zvuka, bezvremenskog dizajna i nenadmašne izrade. Inovativni i progresivni audio proizvodi ove kompanije se prodaju širom svijeta u monobrand prodavnicama Bang & Olufsen, u online shopovima i u multi-brand prodavnicama. Kompanija zapošljava oko 900 ljudi i posluje na više od 70 tržišta. Dionice kompanije Bang & Olufsen kotiraju na Nasdaq Copenhagen A / S. Za više informacija, posjetite zvaničnu web stranicu: www.bang-olufsen.com

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.