Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Inovativni high-tech proizvod kojeg morate imati

Maj 22, 2020

Inovativni high-tech proizvod kojeg morate imati

Recenzija Prestigio Click&Touch u TV magazinu Terminal

Click&Touch vam omogućava da radite brže, posebno kada istovremeno želite da koristite tastaturu i miš. Recenzija za novi proizvod branda Prestigio objavljena je u u okviru TV magazina Terminal. U nastavku izdvajamo dio recenzije.

Tastatura izgleda modern i sofisticirano, što su potvrdile čak 4 nagrade Red Dot nagrade za dizajn. Kompaktnih je dimenzija te je jednostavna za prenošenje. Zadržane su velike tipke te je time pojednostavljeno tipkanje.

Touch on Keys® tehnologija koja kombinuje tastaturu, touchpad i miš. Sa senzorima ugrađenim u tipke, obezbeđuje automatski i neprimetan prijelaz između kucanja i režima kontrole kursora. Terminal je potvrdio savršeno funkcionisanje ove inovativne tehnologije. Čak 84% gornje površine je touchpad koji je vrlo osjtljiv na dodir i radi bez mane. Tu su i standardne Windows gesture poput skrolanja i kao i pinch to zoom funkcija. Obzirom da je multimedijalna tastatura, swipanjem po gornjim funkcijskim tipkama moguće je kontrolisati glasnoću ali i upravljati i kontrolama aktivnog playera. Tehnološki napredak ne završava sa ovim. Click&Touch tastatura omogućava istovremeni priključak do 5 različitih uređaja preko Bluetooth-a, Tip-C i USB sučelja bez potrebe za instaliranjem dodatnog softvera. Na taj način možete istovremeno povezati i upravljati Smart TV-om, pametnim telefonom, tabletom i gaming konzolom. USB kabel je istovremeno i punjač interne baterije. Na testu je izdržala preko 5 dana rada, a u potpunosti se napuni za 1 sat.

Click&Touch podržava Windows, Mac i Android uređaje, te se čak i raspored tipki može prilagoditi u zavisnosti sa kojim je uređajem tastatura povezana.

Tipke imaju plići hod i prilično su primaknute te time podsjećaju na tastature na latopima. Kontrolisanje miša zahtjeva malo privikavanja ali to se kroz kratak period korištenja brzo savlada.

Terminal preporučuje Click&Touch tatstaturu za sve one koji u svom radnom ili životnom okruženju imaju više uređaja s kojima žele jednostavnije upravljati, te onima koje žele svoj radni stol osloboditi od mnogobrojnih uređaja i zamijeniti ih sa ovim inovativnim high-tech proizvodom.

Cjelokupnu recenziju pogledajte na linku.

Više o Click&Touch saznajte na click-n-touch.prestigio.com

Za dodatne informacije o Click&Touch, kontaktirajte nas.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.