Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

ASBIS i QSS zajednički izlaze sa Cloud servisima na domaće i inostrano tržište

August 09, 2016

ASBIS i QSS zajednički izlaze sa Cloud servisima na domaće i inostrano tržište

U posljednje vrijeme sve više kompanija u svijetu napušta tradicionalni poslovni model IT-a koji karakteriziraju velike investicije u hardversku i softversku opremu i okreće se Cloud i Managed servisima, koji podrazumijevaju iznajmljivanje i plaćanje infrastrukture i usluga po utrošku, na mjesečnom nivou. Ovaj poslovno-tehnološki trend nije zaobišao ni regiju, pa tako ni Bosnu i Hercegovinu.

Kroz zajedničku saradnju, ASBIS i QSS će kupcima olakšati proces digitalne transformacije kroz kreiranje novog kanala distribucije i prodaje: Cloud, Managed, Internet of Things (IoT) i kolaboracijskih servisa (Hosted Exchange, Video Conferencing, Unified Communication). Svi nabrojani servisi će se pružati iz Cisco Powered certificiranih data centara i infrastrukture smještene u BiH. Navedeni modeli će prvo izaći na tržište Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a u vrlo skoroj budućnosti se očekuje i širenje na sve zemlje u kojima ASBIS posluje širom Europe, Azije i Afrike.

Kako bi olakšali komunikaciju sa velikim brojem partnera i pružili adekvatnu podršku za veliki broj potencijalnih korisnika Cloud usluga, pripremili smo digitalnu platformu IT4Profit, koja će služiti kao Cloud and Service marketplace, kao i AVAD, web stranicu za komunikaciju, sa svim potrebnim informacijama o Enterprise proizvođačima sa kojima sarađujemo.

Napominjemo da je ideja za zajednički globalni nastup Cloud providera i distributera informatičke opreme inicirana u BiH, što dodatno potvrđuje tehnološko liderstvo koje BiH trenutno ima na području pružanja naprednih Cloud servisa. U toku narednog mjeseca ASBIS i QSS će organizovati niz zajedničkih aktivnosti kroz koje će potencijalnim kupcima i partnerima prezentirati nove usluge i modele saradnje u realizaciji istih.

Za sve detaljnije informacije obratite nam se putem e-maila cloud@asbis.ba.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.