Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

AENO Premium Eco Smart grijalica osvojila Red Dot nagradu u dvije kategorije za 2023. godinu

April 06, 2023

AENO Premium Eco Smart grijalica osvojila Red Dot nagradu u dvije kategorije za 2023. godinu

AENO Premium Eco Smart grijalica je osvojila prestižnu Red Dot nagradu u dvije kategorije – Tehnologije grijanja i hlađenja i druga Pametni proizvodi, za izvanredan dizajn, kvalitet i inovaciju na polju uređaja za grijanje.

"Počastvovani smo što smo dobili ovo izuzetno priznanje." rekao je Sergei Kostevitch, generalni direktor ASBIS-a. "Naš cilj je oduvijek bio da ponudimo pametna i održiva rješenja sa najsavremenijom tehnologijom, a sve to uz elegantan dizajn. AENO Premium Eco Smart grijalica je potpuni novitet na tržištu, koji potrošačima nudi modernu, efikasnu i ekološki prihvatljivu alternativu u odnosu na tradicionalne uređaje za grijanje.Ova nagrada je rezultat napornog rada i posvećenosti našeg tima, i mi ćemo nastaviti i u budućnosti da našim kupcima obezbjeđujemo inovativne i visoko kvalitetne proizvode."

AENO Premium Eco Smart grijalica kombinuje energetski efikasan način grijanja sa savremenim funkcijama povezivanja. Posjeduje Wi-Fi i Bluetooth konekcije, te se može lako kontrolisati putem mobilne aplikacije, omogućavajući korisnicima da naprave dnevni raspored, podešavaju temperaturu i prate potrošnju energije.

Minimalistički dizajn AENO Premium Eco Smart grijalice se uklapa u svaki enterijer zahvaljujući ultra tankom panelu (manje od 11 mm) i prirodnim materijalima. Panel od kaljenog stakla gotovo da je nevidljiv, dok se putem različitih opcija montaže u potpunosti prilagođava datoj prostoriji (može stajati samostalno na podu ili se okačiti na zid). Sve kontrolne funkcije dostupne su putem mobilne aplikacije, te je na samoj grijalici vidljivo samo jedno dugme.

"Inspiracija za novu pametnu grijalicu proizašla je iz potražnje za jednostavnim i elegantnim dizajnom koji se može prilagoditi svakom enterijeru, bilo da je u pitanju stan, kancelarija ili kuća. Premium Eco Smart grijalica kombinuje pametnu tehnologiju grijanja koja štedi energiju, i minimalistički izgled“, rekao je Serhii Fedorenko, dizajner nagrađene AENO Premium Eco Smart grijalice. Svojim inovativnim dizajnom, energetski efikasnim performansama i naprednim funkcijama povezivanja, AENO Premium Eco Smart grijalica je osmišljena da unaprijedi tržište uređaja za grijanje i pruži potrošačima pametniji, održiviji način zagrijavanja njihovih domova.

 

O AENO brendu

AENO je mlad i dinamičan brend pametnih kućanskih aparata, za , kreiran od strane međunarodnog tima visoko kvalificiranih inženjera. AENO se brine o svojim kupcima i nastoji stalno poboljšati funkcionalnost proizvoda i proširiti mogućnosti. Kako bi povećao vrijednost i kvalitetu, optimizirao logističke rute dostave za maloprodajne lance i krajnje korisnike, linija za proizvodnju Premium Eco Smart grijalice djeluje u Europi, u Poljskoj. AENO je dio portfelja brendova ASBIS Enterprises PLC, vodećeg distributera IT proizvoda u EMEA regiji, za distribuciju.

Projekt razvoja AENO Premium Eco Smart grijalice započeo je 2020. godine. Međunarodni tim inženjera iz Ukrajine i Poljske radio je na kreiranju modela. Uređaj se proizvodi u modernoj proizvodnoj fabrici u Poljskoj, počevši od maja 2022. godine. U septembru 2022. godine, objavljeno je lansiranje proizvoda na europskom tržištu. AENO Premium Eco Smart grijalica predstavljen je na sajmu potrošačke elektronike i kućanskih aparata IFA Berlin - 2022. Model je dostupan za kupovinu u 23 zemlje: Njemačka, Švicarska, Velika Britanija, Češka, Poljska, Baltičke zemlje, Mađarska, Hrvatska, Rumunjska, Bugarska, Bosna i Hercegovina i mnoge druge.

Misija AENO-a je učiniti da pametne tehnologije budu pristupačnije, preuzimajući svakodnevnu rutinu i smanjujući teret kućanskih poslova. To omogućava ispunjeniji život, slobodno vrijeme za porodicu i prijatelje, unaprijeđivanje sebe i kreativnost. Porodica AENO proizvoda uključuje: pročišćivače zraka, robotske usisivače, štapne usisivače, parne čistače, pegle za vertikalno peglanje, kuhala za vodu, električne roštilje, blendere, električne pećnice, električne četkice za zube.

Za više informacija posjetite: aeno.com.  

O nagradi za dizajn RedDot

Red Dot Design nagrada je jedno od najvećih takmičenja u svijetu dizajna, koje prima oko 20.000 prijava godišnje u tri discipline: dizajn proizvoda, brendovi i komunikacijski dizajn, dizajn koncepta. Od 1995. godine, najbolji proizvodi svake godine nagrađeni su Red Dot nagradom za dizajn proizvoda.

U 2023. godini, proizvodi su prijavljeni i ocijenjeni u 51 takmičarskoj kategoriji. Ove godine, prijave su stigle iz 60 zemalja. Žiri od 43 člana se okupio da bi to uradio. Oni su donijeli odluku o tome koji od proizvoda ispunjavaju kriterije za Red Dot nagradu ili Red Dot: Best of the Best na osnovu četiri principa dobrog dizajna, uzimajući u obzir njihov sociokulturni karakter, specifično tehničko područje fokusa i dizajnersko znanje.

Godišnja ceremonija dodjele nagrada ove godine održaće se 19. juna u Muzeju dizajna Red Dot u Esenu.

Za više informacija posjetite: www.red-dot.de.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.