Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

GIGABYTE proširuje servere za Ampere® Altra® Max procesor

Novembar 22, 2021

GIGABYTE

GIGABYTE proširuje servere za Ampere® Altra® Max procesor

Upoznajte novi GIGABYTE server visoke gustine H262-P60 zasnovan na Ampere® Altra® Max procesoru za HPC i HCI.

GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), lider u industriji servera i radnih stanica visokih performansi, najavio je na OCP Summit-u podršku za Ampere® Altra® Max procesor i predstavio novi GIGABYTE server visoke gustine, H262-P60, koji utjelovljuje performanse i skalabilnost za HPC klastere i HCI. Ampere® Altra® procesor je takođe pokazao veliku energetsku efikasnost u aplikacijama u oblaku.

Ampere® Altra® Max procesor

Konkurentnost procesora Ampere Altra i 64-bitne arhitekture ARMv8 postala je još očiglednija jer procesor Ampere Altra Max održava isti TDP od 250 W kao i Ampere Altra i kompatibilan je s pin-to-pin, a ipak može dodati 60% više jezgri za do 128 jezgara. Za umrežavanje, skladištenje ili akceleratore, jedna utičnica podržava 128 PCIe traka, dok će konfiguracija sa dvostrukom utičnicom za Altra Max podržavati 192 PCIe trake. H262-P60 će se isporučivati ​​sa ažuriranom podrškom za Altra Max.

H262-P60: Arm Server visoke gustine

GIGABYTE podržava i razvija servere za Ampere Altra procesore počevši od prvog talasa servera koji je objavljen ranije ove godine na Computexu. I ovaj drugi talas servera će ponuditi više opcija sa dual socketom, a to počinje sa H262-P60 koji ima četiri čvora i podržava ukupno 8 procesora u 2U kućištu. Nova H-serija server takođe ima 8 DIMM modula po soketu za 8-kanalni memorijski režim i podržava najnoviji DDR4-3200. Za svaki čvor postoji 6 x SATA drajvova, 1 x M.2 slot, 2 x pola dužine polu-visine slota, 1 x OCP 3.0 slot, dva 1GbE LAN porta i namjenski port za upravljanje. Postoji CMC modul za agregiranje informacija iz svakog BMC-a na svakom od čvorova za upravljanje na nivou šasije i praćenje više čvorova. Kako svaki čvor ima BMC, ASPEED AST2600, ovo omogućava daljinsko upravljanje i kontrolu za server ili klaster servera.

Daljinsko i više serversko upravljanje

Kao dio GIGABYTE-ove ponude vrijednosti, GIGABYTE obezbjeđuje GIGABYTE Management Console (GMC) za upravljanje BMC serverom preko platforme zasnovane na web pretraživaču. Dodatno, GIGABYTE Server Management (GSM) softver je dostupan za preuzimanje na stranicama proizvoda. Ovaj softver može nadgledati i upravljati sa više servera bez potrebe za dodatnom licencom. GMC i GSM nude veliku vrijednost uz smanjenje ukupne vrijednosti i troškova održavanja kupaca. 

Mogućnost nadgledanja i izvještavanja se odvija na svakom čvoru jer ugrađeni BMC, ASPEED AST2600, može daljinski ažurirati firmver i evidentirati događaje, dok također upravlja korisničkim računom i sigurnošću. CMC vodi upravljanje korak dalje i može pristupiti svakom BMC-u kako bi formirao jedinstvenu upravljačku konzolu koja daje potpunu sliku zdravlja i stanja servera.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.