Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Prestigio Click&Touch inovativna tastatura izašla kao pobjednik sa Red Dot Award-a 2020

April 08, 2020

Prestigio, Clevetura, AWARD

Prestigio Click&Touch inovativna tastatura izašla kao pobjednik sa Red Dot Award-a 2020

Prestigio Click&Touch multimedijalna tastatura sa touchpad-om na tipkama osvojila je četiri Red Dot 2020 nagrade za izvanredan kvalitet dizajna

Žiri Red Dot-a donio je svoju odluku: Prestigio Click&Touch je izašao kao pobjednik sa Red Dot Award-a: Dizajn proizvoda 2020 i osvojio "Red Dot" u četiri kategorije:

  • Inovativni proizvod (u kategoriji računarske i informacione tehnologije);
  • Računarska i informaciona tehnologija;
  • TV i kućna zabava;
  • Pametan proizvod (u kategoriji TV i kućne zabave)

To znači da je Prestigio multimedijalna tastatura sa touchpad-om na tipkama jedan od pobjednika u najpoznatijem svjetskom takmičenju za dizajn.

Prestigio Click&Touch dizajniran je u saradnji sa kompanijom Clevetura LLC, dizajnerska kuća sa sjedištem u Minsk High Tech Park-u, u Bjelorusiji i specijalizirana je za integraciju touch tehnologije na mehaničke "scissor" tipke.

Pobjeda u više nominacija došla je zbog činjenice što je Click&Touch potpuno nov način unosa informacija i inovativna promjena u  industriji tastatura i touchpad-a, kombinujući dva različita uređaja. 

Click&Touch uključuje mogućnosti tastature, touchpad-a i miša, pružajući automatski neometan prijelaz između tipkanja i kontrole kursora. Sistem tastature ima funkciju „pametnog prebacivanja“ i „razumije“ u kojem režimu korisnik radi, automatski prelazeći da bi obavljao funkcije tastature i touchpad-a.

Prestigio Click&Touch tastatura sa touchpad-om na tipkama, koja funkcioniše na principu Clevetura Touch on Keys® tehnologije, predstavlja savršenu kombinaciju za upotrebu i funkcionalnost. Uređaj je tehnički napredan i vizuelno privlačan, te olakšava upravljanje pametnim televizorom, računarom, interaktivnom tablom, gaming konzolom, tabletom, pa čak i pametnim telefonom. Do 5 uređaja se može istovremeno povezati na Click&Touch tastaturu preko 3 Bluetooth kanala, USB Type-C konektora i / ili RF.

Detaljna evaluacija proizvoda koji su ušli u Red Dot Award:
Dizajn proizvoda nudi dizajnerima i proizvođačima iz cijelog svijeta platformu za procjenu njihovih proizvoda. Tokom 2020. godine, dizajneri i kompanije iz 60 zemalja su aplicirali sa više od 6.500 proizvoda. Međunarodni žiri čine iskusni stručnjaci iz različitih disciplina koji se okupljaju oko 65 godina kako bi odabrali najbolje dizajne godine. Proces odlučivanja traje nekoliko dana i zasnovan je na dva suštinska kriterijuma: sudije testiraju sve podatke kako bi se procijenili ne samo estetski dizajn već i odabrani materijali, nivo izrade, površinska struktura, ergonomija i funkcionalnost. Nakon intenzivnih diskusija, oni donose odluku o kvalitetu dizajna proizvoda. Pod motom „U potrazi za dobrim dizajnom i inovacijama“, samo najbolji dizajni dobijaju nagradu.

Čestitamo Prestigio i Clevetura timovima. Vrlo ohrabrujuće. 

Kontaktirajte ASBIS za više informacija i narudžbe.

Da saznate više o Prestigio Click&Touch multimedijalnoj tastaturi, posjetite: https://click-n-touch.prestigio.com/

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.