Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Pametna tastatura Click&Touch 2 dobitnica je nagrade Red Dot Award: Product Design 2021

April 26, 2021

Pametna tastatura Click&Touch 2 dobitnica je nagrade Red Dot Award: Product Design 2021

Novi uređaj iz Prestigia - druga generacija pametne tastature Click&Touch 2 - osvojio je nagradu Red Dot: Product Design u kategoriji Računarstvo i IT kategoriji.

Prestigio ostaje posvećen proizvodnji proizvoda koji postižu međunarodno priznanje. Kompanijin novi multimedijalni uređaj Click&Touch 2, koji se pokreće tehnologijom TouchOnKeysTM koju je razvila kompanija Clevetura, osvojio je prestižnu nagradu Red Dot.

Prestigio Click&Touch 2 je i tastatura sa fizičkim tasterima i klizačima na dodir, dodirna podloga i računarski miš. Može se priključiti na bilo koji uređaj, bilo da se radi o tabletu, pametnom telefonu, računaru, pametnom televizoru, igraćoj konzoli ili interaktivnoj ploči. Ovo je već druga generacija Prestigio-ve multimedijalne tastature. Model iz prve generacije takođe je dobio nagrade na Red Dot Design Awards 2020, u 4 nominacije odjednom!

"Tokom ove godine proširili smo porodicu proizvoda zasnovanih na tehnologiji TouchOnKeysTM dodavanjem novog uređaja: još tanji, autonomniji i funkcionalniji. Smatramo da ova tehnologija obećava i imamo planove da je uvedemo i na drugim proizvodima. Na primjer, aktivno radimo na laptopu zasnovanom na TouchOnKeysTM-u, kao i na nizu tastatura ", napominje izvršni direktor ASBIS-a Serhei Kostevitch.

TouchOnKeysTM tehnologija proširuje mogućnosti tradicionalnih tastatura dodavanjem funkcionalnosti dodirne table. Sada se kontrola pokreta - uključujući pomicanje, pomicanje kursora i kucanje - za koju je prethodno bila potrebna namjenska dodirna tabla, može nositi bilo gdje na površini tastature. Sistem intuitivno prepoznaje šta korisnik želi da radi i automatski prebacuje između režima tastature i dodirne table.

"TouchOnKeysTM tehnologija ne stoji mirno i nastavljamo raditi na poboljšanjima", kaže Mihail Krupenkov, suosnivač Clevetura LLC. "Trenutno radimo na pozadinskom osvjetljenju, povećavamo osjetljivost senzora i pripremamo druge korisne nadogradnje."

Nagrada Red Dot: Dizajn proizvoda svake godine prima hiljade prijava od dizajnera i brendova iz cijelog svijeta. Međunarodni žiri ocjenjuje dizajn dostavljenih proizvoda, zajedno s njihovom funkcionalnošću, jednostavnošću za upotrebu i ergonomijom. Postoji niz vitalnih parametara koji utječu na odluku žirija: intuitivna kontrola, kombinacija materijala, inovativan pristup i taktilne kvalitete. Na osnovu svih ovih kriterija, Prestigio Click&Touch 2 prepoznat je kao najbolji proizvod u kategoriji Računarstvo i IT kategoriji.

 

Povratne informacije i sugestije korisnika prve generacije tastature uzete su u obzir prilikom dizajniranja Prestigio Click&Touch 2 tastature. To je omogućilo stvaranje konceptualno novog uređaja koji se fokusira na produktivan rad sa računarima, tabletima i sve-u-jednom uređajima. Jedan od novih dodataka su fizička dugmad koja znatno olakšavaju odabir i povlačenje potrebnih objekata. Novi proizvod također ima bateriju većeg kapaciteta koja osigurava nesmetan rad tijekom cijelog dana. Odgovor na dodir postao je precizniji, a ažurirana aplikacija ima više postavki. Naime, korisnik sada može prilagoditi položaj dodirne zone: samo lijeva, ili desna strana, ili cijela površina. Prestigio planira proširiti različite jezičke rasporede i opcije boja za Click&Touch 2. Novi uređaj je lansiran u martu 2021. godine.

O Prestigio-u

Prestigio je međunarodni brend koji već 20 godina nudi širok spektar potrošačke elektronike za dom, obrazovanje i poslovanje. Kompanija prodaje proizvode u 30 zemalja širom svijeta, s više od 25 miliona prodanih uređaja tokom svoje historije.

Proizvodi brenda uključuju pametne uređaje i dodatke, inovativna rješenja za poslovanje i obrazovanje. Prestigio je predstavio prvu interaktivnu tastaruru na svijetu s dodirnom podlogom na tipkama, kao i pametne zvučnike, prijenosne akustične sisteme, skrivene bežične punjače, baterije na bazi grafena i ovo je samo početak. Slogan kompanije za lansiranje novih proizvoda je ‘Umjetnost hi-tech-a’, jer se posebna pažnja posvećuje inovacijama, visokokvalitetnim premium materijalima i modernoj tehnologiji.

Brend Prestigio u vlasništvu je ASBISc Enterprises Plc., jednog od vodećih distributera IT proizvoda na EMEA tržištima. Ima proizvodne, dizajnerske i tehničke pogone u Evropi, Kini i Bjelorusiji. Prestigio ima urede u 15 zemalja u različitim regijama, uključujući ZND, Ukrajinu, Evropu, Bliski Istok i Afriku.

O Cleveturi

Clevetura LLC je dizajnerska kuća sa sjedištem u Minsku, Bjelorusija i uredom u Shenzhenu, Kina. Clevetura je osnovana 2017. Kompanijaa razvija tehnologiju nazvanu Touch on Keys. TouchOnKeysTM dodaje sloj osetljiv na dodir tradicionalnoj tastaturi. Omogućava korisniku kontrolu kursora, klikanje, pomicanje, zumiranje i druge pokrete direktno na površini tastature kao na dodirnoj podlozi. Tipke se dobro pritiskaju s dobrim osjećajem zbog pouzdane mehanike makaza. Konačno, korisnici ne trebaju pritisnuti nijednu tipku za prebacivanje između načina kucanja i dodira, to radi automatski i neometano. Dakle, TouchOnKeysTM pretvara tastaturu u sve-u-jednom ulazni uređaj. TouchOnKeysTM je savršeno rješenje za laptop ili stolni računar, tablete, Mac, iPad, pametni TV. Dodirni tasteri uklanjaju potrebe u tradicionalnoj dodirnoj podlozi. Prvi proizvod s TouchOnKeysTM je multimedijska tipkovnica Prestigio Click&Touch koja je započela prodaju u decembru 2019.

O nagradi Red Dot Design

Kako bi se na profesionalni način procijenila raznolikost na polju dizajna, nagrada Red Dot Design dijeli se na tri discipline Nagrada Red Dot : dizajn proizvoda, Nagrada Red Dot: brendovi i komunikacijski dizajn i Nagrada Red Dot: concept dizajna. S više od 18.000 prijava, nagrada Red Dot jedno je od najvećih svjetskih takmičenja za dizajn. 1955. godine prvi put se sazvao žiri koji je ocijenio najbolje dizajne dana. 1990-tih godina, izvršni direktor Red Dot-a, profesor dr. Peter Zec razvio je ime i brend nagrade. Od tada je tražena odlika „Red Dot“ poštovani međunarodni pečat izvanrednog kvaliteta dizajna. Dobitnici nagrada predstavljeni su u godišnjacima, muzejima i online. Više informacija dostupno je na www.red-dot.de.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.