Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Prestigio power bank na bazi grafena: brže punjenje i duži vijek trajanja

Novembar 09, 2020

Prestigio

Prestigio power bank na bazi grafena: brže punjenje i duži vijek trajanja

Prestigio, brend u vlasništvu internacionalne ASBISc Enterprises Plc grupacije, najavljuje power bankove kao novu grupu proizvoda u svojoj ponudi, a koji će biti prvi u Europi napravljeni na bazi grafena, materijala koji zasigurno predstavlja budućnost moderne elektronike

KUPITE ONLINE

Graphene PD

Provjerite dostupnost

Power bankovi Graphene PD serije nude brzo i bežično punjenje te omogućuju punjenje nekoliko uređaja istovremeno. Graphene tehnologija ih štiti od pregrijavanja i produžava im životni vijek tri puta u usporedbi s tradicionalnim baterijama. Oba modela iz ove serije, Graphene PD 10.000 mAh i Graphene PD Pro 20.000 mAh, izrađeni su od visokokvalitetnog metala i kaljenog stakla, a dolaze s futrolom od prave kože.

Prestigio power bankovi su jedinstveni jer se temelje na grafenu, materijalu izuzetne toplotne provodljivosti i pokretljivosti elektrona koji je siguran za okoliš. To znači da su uređaji otporni na visoke temperature i pune se nekoliko puta brže od power bankova sa drugim tipom baterije. Konkretnije, modelu 10.000 mAh Graphene PD treba svega 50 minuta kako bi postigao 100% napunjenosti baterije (kada koristite 60W punjač), dok se 20.000 mAh Graphene PD Pro puni u svega 100 minuta.

Oba modela imaju priključke Type-C i USB 3.0, što vam omogućuje da istovremeno punite nekoliko uređaja - tablete, pametne telefone, slušalice, Bluetooth zvučnike i druge uređaje. Graphene PD Pro 20.000 mAh može puniti čak i laptop s omogućenim PD-om (Power Delivery preko USB-C), a funkcija Pass-Through omogućava uređaju da puni vaš gadget čak i dok se i on sam puni. Pored nevjerojatne brzine punjenja, korisnici ove serije uživat će u bežičnom punjenju od 10 W i univerzalnoj kompatibilnosti s bilo kojim uređajem Qi standarda (induktivno punjenje).

Prestigio grafenski power bankovi za napajanje također imaju sigurnosni sistem punjenja na više razina koji je u potpunosti sukladan sa svim međunarodnim standardima.

Graphene PD modeli koriste najbolje materijale najviše kvalitete: metal i kaljeno polirano staklo. To je upravo ona vrsta proizvoda koja privlači korisnika ne samo svojim tehničkim specifikacijama, već i svojim elegantnim dizajnom. Njihovo atraktivno kućište uključuje ekran s informacijama o trenutnoj razini napunjenosti i preostalom trajanju baterije. Kao savršen dodatak i dodatna zaštita, uređaji dolaze u elegantnoj futroli od prave kože.

 

O brandu Prestigio

Međunarodni brend Prestigio već duže od 15 godina nudi širok izbor elektronike za dom, obrazovanje i poslovanje. Prestigio nudi širok spektar uređaja: televizori, tableti, laptopi, pametni telefoni, mobilni telefoni, DVR uređaji, navigacije, multiboard table, interaktivni ekrani, elektronske etikete i tehnologije zasnovane na RFID-u, koji se prodaju u oko 30 zemalja svijeta. U 2019. godini, pod brendom Prestigio, na tržištu se po prvi put pojavljuju proizvodi poput prvog svjetskog touchpad-a integrisanog na tastaturi - Click & Touch, bežičnih punjača za punjenje Apple uređaja 3-u-1, bežičnih i pametnih zvučnika sa glasovnim asistentom. Proizvodni, dizajnerski i tehnički centri se nalaze u Europi, Kini i Bjelorusiji. Prestigio je u vlasništvu međunarodne ASBISc Enterprises Plc grupacije.

Zvaničana web stranica:  www.prestigio.com.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.