Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Supermicro predstavlja nove vrhunske i jednostavne dvostruke sisteme za pohranu sa Intel Xeon procesorima treće generacije, PCI-E 4.0 sa NVMe predmemorijom za pohranu u cloud-u velikog kapaciteta

August 10, 2021

Supermicro

Supermicro predstavlja nove vrhunske i jednostavne dvostruke sisteme za pohranu sa Intel Xeon procesorima treće generacije, PCI-E 4.0 sa NVMe predmemorijom za pohranu u cloud-u velikog kapaciteta

Sveobuhvatna porodica modela za pohranu od 4 ulaza s 60 i 90 utora koji podržavaju konfiguracije s jednom čvorom, dva čvora, skladišnim mostom ili JBOD konfiguraciji u visoko uslužnoj arhitekturi

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), globalni lider u poslovnom računarstvu, pohrani, mrežnim riješenjima i zelenoj računalnoj tehnologiji, je najavio nove verzije svojih tržišno provjerenih rješenja za pohranu s najvećim učitavanjem sa sistemima od 60 i 90 utora, sa novim Simply Double sistemima za pohranu potpuno optimiziranim za najnovije Intel Xeon Scalable procesore treće generacije i PCI-E 4.0 NVMe pogone. Ovi najbolji u klasi sistemi za pohranu i proširenje sistema su idealni za implementacije pohrane u cloud-u, kao i za HPC radna opterećenja.

„Kako je softverski rast definisan, cloud pohranjivanje podataka je u kontinuiranom porastu, Supremicro pomaže bazama podataka da brzo modernizuju svoje infrastrukture kako bi iskoristili fleksibilnu konfiguraciju, modularne dizajne bez alata koje može servisirati tehničar, i jednostavne mogućnosti proširenja sa novim X12 jedinica sa 60 utora ili 90 utora sa jednim čvorom, dva čvora i arhitekturom visoke dostupnosti,“  rekao je Charles Liang, president, and CEO, Supermicro. Naši novi skladišni sistemi velikog kapaciteta nastavljaju fokus kompanije Supermicros's na uštedi resursa i isporučuju vodeće kapacitete u industriji za niže ukupne troškove vlasništva (TCO).“

Sistemi za pohranu sa najvećim opterećenjem

Nova Supermicro-ova arhitektura pruža poboljšanu fleksibilnost, modularnost i servisiranje koje korisnici zahtjevaju. Oba sistema, sa 60 i 90 utora, su dostupni sa jednočvornim, dvočvornim i dvočvornim konfiguracijama visoke dostupnosti (HA). Dvočvorne HA i jednočvorne konfiguracije kontrolišu pristup svim pogonima u sistemu. Dvočvorne konfiguracije ravnomjerno dijele pristup kontroli pogona između svakog čvora. S modularnim dizajnom bez alata, svi kritični ugrađeni sistemi, proširivači, moduli ventilatora, napajanja i pogoni – su u potpunosti optimizirani za jednostavno servisiranje od strane jednog tehničara.

Supermicro-ovi novi sistemi visokog kapaciteta (top-loading systems) su optimizirani za poslovna i cloud skladišna okruženja. Ovaj dizajn arhitekture za proširivanje nudi korisnicima konfiguracijske mogućnosti za RAID ili SAS kontroler zasnovan na  PCI-E 4.0. Ovi 4U sistemi imaju 60 ili 90 SAS3/SATA3 ležišta sa mogućnosti zamjene na 2.5“ ili 3.5“, plus dva ugrađena PCI-E M.2 utora i dva unutrađnja tanka SATA SSD utora. Sistem sa jednim čvorom također podržava dva zadnja ležišta sa mogućnošću zamjene od 2.5“ za preslikavanje OS-a i četiri opcionalna NVMe U.2 ležišta za brzo predmemorisanje. Sistem podržava 1.6 petabajta za optimizovane memorije pri maksimalnoj konfiguraciji, plus do 60TB SSD flash preko zadnje strane NVMe. Sistemi sa jednim i dva čvora koriste Intel Xeon Scalable procesore treće generacije u konfiguraciji sa dvije utičnice sa 16 DIMM utora po čvoru servera. 

Jednostavni dvostruki sistemi za skladištenje

Supermicro-ovi jednostavni dvostruki server za skladištenje je vodeće rješenje za isporuku sadržaja. Današnja najava uvodi poboljšanje performansi i servisiranje za cjelokupni dizajn, kako bi podržala Intex Xeon Scalable procesore treće generacije u konfiguraciji sa dvije utičnice sa 16 DIMMs uz zadržavanje istog prostora za pohranu. Podržana su do četiri zadnja U.2 NVMe ležišta koja dopuštaju korsnicima dodavanje Flash-a bez žrtvovanja bilo kojeg od 24 SAS/SATA 3.5“ prostora za pohranu. Inovativni dizajn šasije poboljšava protok zraka i pojednostavljuje dostupnost sistemskih usluga komponentama kao što su matična ploča, CPU, memorija, PCI-E utori, unutrašnja ležišta pogona i zadnja ležišta pogona. Uz ova poboljšanja, sistem može biti konfigurisan sa opcijama RAID zasnovanog na PCI-E 4.0 ili SAS kontrolera u IT načinu rada.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.