Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Supermicro oslobađa novi bolji i brži portfelj X13 servera sa Intel® Xeon® skalabilnim procesorima 4. generacije

Januar 17, 2023

Supermicro, Xeon, Intel

Supermicro oslobađa novi bolji i brži portfelj X13 servera sa Intel® Xeon® skalabilnim procesorima 4. generacije

Dostupno je više od 50 modela koji su optimizirani za performanse za najnoviju generaciju Edge to Data Center infrastrukture za pogon Rack-Scale AI, Cloud i 5G/Edge rješenja

Download here

Supermicro X13 new portfolio

Supermicro, Inc., potpuni dobavljač IT rješenja za cloud, AI/ML, Storage i 5G/Edge, pokreće najobimniji Tier 1 portofolio servera i skladišta u industriji sa više od 15 porodica sistema optimiziranih za performanse fokusiranih na AI, HPC, Cloud Computing, Media, Enterprise i 5G/Telco/Edge radna opterećenja. Bolji, brži i zeleniji sistemi zasnovani na potpuno novoj 4. generaciji Intel Xeon Scalable procesora (ranije kodnog naziva Sapphire Rapids) isporučuju do 60% bolje performanse optimizirane za radno opterećenje i poboljšanu sigurnost (hardverski korijen povjerenja i atest) i upravljivost. Brži sa integrisanim AI, skladištenjem i ubrzanjem u cloud-u i zeleniji sa visokom temperaturom okoline i opcijama tečnog hlađenja koje smanjuju uticaj na životnu sredinu i operativne troškove. 

"Supermicro-ov opsežan portofolio od preko 15 X13 porodica servera sastoji se od performansi, funkcionalnosti i optimiziranih dizajna za specifične dara centre i intelligent edge radna opterećenja," rekao je Charles Liang, predsjednik i izvršni direktor Supermicro-a. "Naši sistemi sa novim Intel Xeon skalabilnim procesorima 4. generacije su u stanju da isporuče nove vrhunce i u ukupnim performansama i performansama po vatu. Pored procesora, svaki glavni podsistem je dramatično nadograđen sa do 2X poboljšanja memorije performanse sa DDR5, 2X bolji I/O propusni opseg sa 80 traka PCIe Gen 5 I/O koji će podržavati kartice akceleratora viših performansi i umrežavanje od 400 Gbps i poboljšanu upravljivost i sigurnost. Mogućnosti napajanja i hlađenja su takođe proširene na podršku od 350 W CPU-a i do 700 W GPU-a, a dodali smo i rad na visokoj temperaturi okoline i podršku za tekuće hlađenje za novi portofolio kako bismo smanjili utjecaj na okoliš i poboljšali TCO."

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.