Ubiquiti Networks, Inc. razvija mrežnu tehnologiju za pružatelje usluga, kompanije i krajnje korisnike.

Kompanija je trenutno fokusirana na 3 glavne tehnologije: distribuirani pristup Internetu s visokim kapacitetom, jedinstvenu informacijsku tehnologiju i novu generaciju potrošačke elektronike za kućnu i ličnu upotrebu.

Njegove platforme pružatelja usluga nude mrežnu infrastrukturu nositelja klase za fiksni bežični širokopojasni pristup, bežične backhaul sisteme i usmjeravanje.

Platforme korporativnih rješenja nude bežičnu LAN infrastrukturu, proizvode za video nadzor, switcheve i routere, security gateways i druge WLAN proizvode.

Kompanijini vlastiti proizvodi i rješenja uključuju radio, antene, softvere, komunikacijske protokole i upravljačke alate za isporuku bežičnog širokopojasnog pristupa i drugih usluga.

Kompanija također nudi tehnološke platforme, kao što je airMAX platforma, koja uključuje vlasničke protokole koji sadrže tehnologije za minimiziranje buke signala; EdgeMAX, moćan softver i routing sistem; airFiber, radio-sistem od tačke do tačke; i UFiber GPON platforma za izgradnju brzih optičkih internetskih mreža.

Ubiquiti nudi UniFi Enterprise WLAN; UniFi Video, sistav video nadzora; UniFi Switch koji pruža performanse, switching i PoE +podršku za poslovne mreže; i UniFi Security Gateway koji osiguravaju routing i mrežnu sigurnost. Trenutno je u razvoju AmpliFi platforma, Wi-Fi sistemsko rješenje za povezane domove. Osim toga, Ubiquiti Networks, Inc. nudi ugrađene radio proizvode, kao i nosače za ugradnju, kabele i napajanje preko Ethernet adaptera.

Za više informacija kontaktirajte Ubiquiti predstavnika:

Ajdin ZILIĆ
Product Line Sales Manager
Phone: +387 33 770 208
Mobile:+387 62 991 957
E-mail: ajdin.zilic@asbis.ba