Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Dell otkriva poboljšan portfolio potrošačkih uređaja

Februar 01, 2015

Dell, laptop, monitor

Dell otkriva poboljšan portfolio potrošačkih uređaja

Dell je najavio na CES-u 2015.godine proširen portfolio nagrađivanih uređaja sa vrhunskim materijalima, stilskim dizajnom i sa najnovijom tehnologijom u okrivu XPSa, Alienware, Venue, Inspiron i ekrana.

KUPI ONLINE

Dell proizvodi

“Novi proizvodi koji su najavljeni danas podižu barijeru u svakoj kategoriji, sa stilom, sadržajem i softverskim rješenjima, koji korisnici mogu jedino dobiti od Della,” rekao je Sam Burd, direktor, Client Solutions Product Group, Dell. “Bilo da ste igrač, uvijek u pokretu ili kupujete laptop ili monitor za svakodnevnu upotrebu, Dell-u je stalo do korisnika, te samim tim gradi mogućnosti i funkcionalnosti u skladu sa tim."

XPS 13 i 15: Unaprijedite rad sa računarima 

XPS  proizvodi su dizajnirani tako da budu idealan balans između forme i funkcije. Novo dostignuće je Dell-ov XPS 13, najmanji 13-inča laptop u svijetu, dizajniran gotovo bez granica i sa snagom da se posao završi bilo gdje. XPS 13, sa windows 8.1, je dizajniran da bude laptop te veličine sa najboljim performansima, sa dužinom trajanja baterije koja je najduža u odnosu na ostale 13-inči laptope sa 15 sati bez potrebe punjenja. Laptop posjeduje UltraSharp Quad HD+ infinity ekran, sa 5.2mm okvire, ima nevjerovatnih  5.7 milliona piksela, tako da filmove i prezentacije prikazuje sa bojama prihvatljivim oku i preciznim detaljima. 5ta geracija Intel Core procesora i  solid state drives pružaju performanse i brzinu.

XPS 15 nastavlja sa nadmašivanjem očekivanja isporukom jarke boje i korištenje novog UltraSharp 4K Ultra HD ekran na dodir. Posjeduje više od 8 milliona piksela, 4K Ultra HD posjeduje naveću rezoluciju panela dostupan na 15-inčnom laptopu. Bogat, zasičenih boja i zapanjujućeg osvjetljenja omogućava korisnicima da vide više sadržaja i uživaju u sitnijim detaljima, savršen za gledanje filmova, korištenje web sadržaja ili uređivanje fotografija i videa, te se isporučuje sa XPS 15 koji je zaštitni znak za elektronske perfomansi.

Alienware 15 i 17: Gaming excellence on-the-go, desktop-class graphics at home

Alienware 15 i 17 Windows laptopi su najnoviji članovi svjetske porodice sistema za igranje. Oba sistema imaju posljednju igračku tehnologiju, uključujući i Intel Core i7 quad-core procesore i NVIDIA GTX 980m grafiku, i takođe su kompatibilni sa inovativnom Alienware Graphics Amplifier. Novi Alienware 15 i 17 su oba više od 20% tanji od svojih prethodnika i imaju pune pogonske komponente izvedbe bez prigušenja. Laptopi imaju grafičke kartice sa 100% snagom isporučuju maksimalne grafičke perfomanse kada igrač isti treba. Intel Core i7 modeli će čak automatski prebaciti kada uključite vaš laptop u Alienware Graphics Amplifier (prodaju se posebno). 

Novi Alienware 15 i 17 laptopi su pogodni za sve gejmerske potrebe i dizajniranih su peformansi i nagradnje bez obzira da li se koristi Alienware Graphics Amplifier.

Alienware brand ima prednost zbog korištenja kvalitetnih materijala i vrhunskog korisničkog iskustva, novi laptopi su konstruisani sa elementima kao što su: bakra, aluminija i kompozitnih ugljenih vlakana, usmjerenih ka mehaničkom dizajnu. 

Dell Inspiron 7000 i 5000 serije: Stilski PC sa inovativnim Stilskim PCs mogućnostima

Dell Inspiron sa zadovoljstvom predstavlja izvanredne ponude, uključujući Inspiron 15 7000 seriju laptopa sa Windows-om, 2015 CES Innovation Award honoree. Inspiron 15 7000 serije su predstavljene na CES-u sa novom 5tom generacijom Intel Core procesora i  sa 4K UHD ekranom na dodir – najoštriji, najsvjetliji ekran ikad ponuđen na Inspironu. 4K Ultra HD ekran omogućava korisnicima zapanjujuće jasnu sliku, sa širokim kutom gledanja, zatim je idealan za gledanje filmova ili editiranje fotografija ili videa čak i kada ste u pokretu. Ultra mobilna Inspiron 15 7000 serija laptopa pruža gladak, lagan dizajn, omogućava da lako radite projekte u  4K.
Inspiron 5000 i 7000 serije laptopa takođe imaju True Color ekran sa iznimnom jasnoćom i vjernost boja koji omogućavaju da filmovi izgledaju onako kako su ih režiseri i zamislili, te slike da izgledaju kao da se upravo tamo i nalazite. True Color nudi nekoliko profila, omugućavajući vam da prilagodite intenzitet temperature ekrana, živost i ton, i daje vam mogućnost za prilagodbu rasvjete boja (florescentno isl. ), gdje koristite svoj laptop. Obje serije 5000 i 7000 nude Dell-ov precizni touchpads za izvanredno lako zumiranje, pružajući korisnicima doživljaj da su ekrani osjetljivi na dodir brzi i efikasni. 

Dell je takođe plasirao inovativnu Intel RealSense 3D kameru Front F200 na Inspiron 15 5000 seriji laptopa i Inspiron 23 All-in-One desktopu. 3D kamera daje novi pristup igranju, zabavi, stvaranju sadržaja, omogućavajući korisnicima skidanje novih aplikacija putem Intel App Showcase gdje se mogu vidjeti prednosti kamere. Korisnici mogu se mogu igrati putem gesti u aplikacijama koristeći Intel RealSense 3D kameru Front F200 za  3D skeniranje i  3D printanje. Inspiron 15 5000 serije takođe ima novu 5tu generaciju Intel Core procesora za brži rad i gotovo 8 sati trjanja baterije.

Dell je najavio da će pustiti ekskluzivni specijalno izdanje Inspiron 13 7000 serije 2-u-1 uređaje u Martu, dio Dell-ove kolekcije “Only @ Best Buy”. Inspiron 13 7000 serije debitirat će u novom dizajnu sa zakrivljenim rubovima, metalne podloge za dlan i dijamantski touch. 360-stepeni - omogućava dizajn koji će se rotirati od laptopa, preko šatora i tableta zavisno od same potrebe. 

Dell UltraSharp 34 Monitor: Vidi, osjeti i živi svaki trenutakDell je takođe predstavio zaobljeni 34-inča UltraSharp U3415W monitor. Korisnici će ući u novu dimenziju igranja i multitaskinga sa impresivim, panormaskim i zaobljenim ekranom koji pruža WQHD rezoluciju. 34 inča sa 21:9 omjerom slike, U3415W ima idealnu veličinu za zakrivljene ekrane. Zaobljeni ekran optimizira područje gledanja i minimizira pokrete očiju kako bi dao veću ugodnosti gledanja u odnosu na ravan ekran. Bogat i privlačan zvuk 18W integrisanih zvučnika daje korisniku transformaciju u digitalni svijet, dok podržava konekciju kombinovanja više ekrana.

 

CES nagrade za inovaciju

Dell sa oduševljenjem može predstaviti nekoliko proizvoda koji su odabrani za nagradu 2015 CES Innovation Award Honorees, uključujući Venue 8 7000 seriju tableta kao najbolju inovaciju. The CES Innovation Awards is an annual competition honoring outstanding design and engineering in consumer technology products.

2015 CES Innovation Award Best of Innovation Honoree

Tablets, E-Readers and Mobile Computing Category

  • Venue 8 7000 Series Tablet

2015 CES Innovation Award Honorees:

  • Alienware Area-51
  • Latitude Education 13” Laptop and Mobile Cart
  • Dell UltraSharp 34 Monitor – U3415W (Curved)
  • Dell UltraSharp 27 Monitor – UP2715K (5K)
  • XPS 13 Laptop
  • Inspiron 15 7000 Series Laptop         

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.