Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

See the Future at GTC 2024: Jensen Huang iz NVIDIA-e otkrit će najnovije napretke u ubrzanom računarstvu, generativnoj AI i robotici

Mart 12, 2024

NVIDIA

See the Future at GTC 2024: Jensen Huang iz NVIDIA-e otkrit će najnovije napretke u ubrzanom računarstvu, generativnoj AI i robotici

Vodeći stručnjaci iz oblasti vještačke inteligencije i vodeće kompanije iz sektora zdravstva, transporta, finansijskih usluga, telekomunikacija i poljoprivrede učestvovat će na prvom GTC-u uživo u proteklih pet godina.

NVIDIA će održati svoju vodeću konferenciju GTC 2024 u San Jose Convention Centru od 18. do 21. marta. Očekuje se da će se više od 300.000 ljudi registrovati kako bi prisustvovali lično ili virtualno.

Osnivač i izvršni direktor NVIDIA-e, Jensen Huang, će održati ključni govor iz SAP Centra u ponedjeljak, 18. marta, u 13:00 po pacifičkom vremenu. Emitovat će se uživo i bit će dostupan na zahtjev. Registracija nije potrebna za gledanje ključnog govora putem interneta.

Od kada je Huang prvi put istakao mašinsko učenje na svom ključnom govoru GTC 2014, NVIDIA je bila na čelu AI revolucije. Platforme kompanije odigrale su ključnu ulogu u omogućavanju veštačke inteligencije u brojnim oblastima, uključujući velike jezičke modele, biologiju, kibernetiku, data centre i računarstvo u cloud-u, konverzacijsku AI, mrežne tehnologije, fiziku, robotiku, kvantno, naučno i edge računarstvo.

Na događaju će se održati 900 sesija i više od 300 izlagača koji će pokazati kako organizacije implementiraju NVIDIA platforme kako bi postigle izvanredne proboje u različitim industrijama, uključujući vazduhoplovstvo, poljoprivredu, automobilsku industriju i transport, usluge u cloud-u, finansijske usluge, zdravstvo i životne nauke, proizvodnju, maloprodaju i telekomunikacije.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.