Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Novi Dell serveri ostvaruju veliki skok u AI performansama

Juni 22, 2023

DELL

Novi Dell serveri ostvaruju veliki skok u AI performansama

PowerEdge sada nudi servere koji se lako mogu instalirati u ili izvan data centra. Oni također uključuju niz modela optimiziranih za GPU koji mogu podržati različite slučajeve AI upotrebe od AI do edge i telekomunikacija.

Odabrani modeli također nude dodatne opcije hlađenja posebno dizajnirane za operativnu efikasnost i performanse. Dell serveri pružaju korisnicima različite mogućnosti dok procjenjuju svoje potrebe za hlađenjem kada planiraju rast svoje infrastrukture za podršku aplikacijama koje se odnose na umjetnu inteligenciju.

Performanse novih platformi su impresivne. R760xa sa Nvidia H100 i XR5610 sa Nvidia L4 pokazali su izuzetne rezultate za data centar i inferenciju ivica sa visokim performansama/watt za edge aplikacije.

Inferencing svuda

Intelovi Xeon skalabilni procesori 4. generacije također nude značajna poboljšanja za radna opterećenja umjetne inteligencije. R760 sa Intel Xeon skalabilnim procesorima 4. generacije koristi AMX tehnologiju za isporuku do 8x poboljšanja za propusnost zaključivanja. Sa Intel AMX tehnologijom, programeri mogu iskoristiti AMX da poboljšaju performanse AI radnih opterećenja dok nastavljaju da koriste ISA skup instrukcija za radna opterećenja koja nisu AI. Ova prednost se proteže na cijeli PowerEdge portfolio, stvarajući veliko povećanje performansi za AI radna opterećenja od ruba do jezgre.

Ova tehnološka dostignuća u GPU-optimiziranim serverima i Intelovim Xeon procesorima stvaraju osnovu za omogućavanje stvaranja novog softvera za obuku i zaključivanje AI, generativnih AI modela, AI DevOps alata i AI aplikacija. Najnovije izdanje platformi of Dell Technologies sa AI-om i ML-om pruža fleksibilnost koja je potrebna krajnjim korisnicima da kreiraju AI aplikacije koje se protežu od jezgre do edge.

Izgradnja budućnosti zasnovane na umjetnoj inteligenciji

Dell Technologies je stavio značajan fokus na arhitekturu i dizajn ovih platformi kako bi podržao trenutne i buduće AI aplikacije. Ovaj napredak u infrastrukturi je neophodan kako bi se održao korak sa rastućom potražnjom za AI i povećanom složenošću modela i radnih opterećenja koja se razvijaju. Sa svojim najnovijim PowerEdge serverima, Dell Technologies utire put za efikasniju i moćniju budućnost AI unutar i izvan centra podataka.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.