Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

GIGABYTE najavljuje G262 HPC servere

Novembar 22, 2021

GIGABYTE

GIGABYTE najavljuje G262 HPC servere

Dva vrhunska servera sa ugrađenim akceleratorima koji nude najveći mogući računar u 2U šasiji.

GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), lider u industriji servera i radnih stanica visokih performansi, najavio je dva nova HPC servera sa ugrađenim akceleratorima, GIGABYTE G262-ZO0 za AMD Instinct™ MI200 akcelerator i G262-IR0 za NVIDIA HGX™ A100 4-GPU sistem. Oba servera koriste vrhunske, nekonvencionalne faktore oblika akceleratora kako bi omogućili brzu komunikaciju između CPU-a i GPU-a.

G262 serija: HPC i AI

Dizajniran da pronađe optimalno rešenje za hlađenje za NVIDIA Redstone platformu i/ili AMD Instinct™ MI200 OAM, G262 serija servera je podeljena na particije kako bi pomogla da se izoluju i rashlade GPU-ovi najvišeg nivoa. Zid kaveza sa tri snažna prednja ventilatora uvlači hladan vazduh do i kroz GPU module, a vrući vazduh se uklanja sa zadnje strane. Za hlađenje CPU-a, RAM-a, PCIe slotova i skladišta, postoji odvojena komora i put za hlađenje. Ovo razdvajanje osigurava da postoji dovoljno hlađenja za maksimalne performanse CPU-a i GPU-a, dok uklanja toplinu generiranu iz GPU-a koji mogu potaknuti TDP od 2000 W. Uobičajeni dizajn G262 čini ga lako prilagodljivim za prilagođavanje bilo koje GPU forme. Ovaj zajednički dizajn kod G262-ZO0 i G262-IR0 čini da ova dva uređaja izgledaju slično spolja, ali G262-ZO0 podržava AMD EPYC™ 7003 i 7002 procesore dok G262-IR0 podržava 3. Gen Intel® Xeon® Scalable procesore. Osim CPU-a, oba imaju osam DIMM slotova po soketu za ukupno 16 DIMM-ova po serveru. Na prednjoj strani kućišta nalazi se podrška za četiri 2,5” ležišta za diskove Gen4 U.2 NVMe/SATA/SAS. A ispod ležišta za disk jedinice su dva niskoprofilna PCIe Gen4 x16 slota i OCP 3.0 slot. Na stražnjoj strani kućišta nalaze se još četiri niskoprofilna slota za NVIDIA InfiniBand adaptere, Ethernet NIC-ove, pohranu ili GPU-ove zaključivanja. Donja tabela upoređuje nove modele G262 sa prethodno objavljenim G262-ZR0.

AMD Instinct MI250 akcelerator

AMD je nedavno najavio akceleratore serije AMD Instinct MI200 koji su dizajnirani da napajaju exascale sisteme i pripremljeni za borbu protiv HPC-a i AI u centrima podataka. U G262-ZO0 je OAM faktor forme, koji se sastoji od četiri AMD Instinct MI250 akceleratora. Svaki AMD Instinct MI250 akcelerator ima 208 računarskih jedinica i 13.312 stream procesora i do 128 GB HBM2e memorije visokog propusnog opsega za do 3,2 TB/s memorijskog propusnog opsega. Za HPC radna opterećenja, AMD Instinct MI250 može isporučiti 45,3 TFLOPS vrhunske FP64 performanse. A za AI i mašinsko učenje, jedan AMD Instinct MI250 može postići 362,1 TFLOPS vršne FP16 performanse. Treća generacija AMD Infinity Fabric tehnologije omogućava brzo povezivanje CPU-a i GPU-a, a osam AMD Infinity Fabric veza omogućava 800 GB/s propusnog opsega.

NVIDIA programi za provjeru valjanosti za brzu implementaciju servera

NVIDIA nastavlja da povlači više resursa u svoj ekosistem za brzu implementaciju i različite tipove validacije servera koji se protežu od ruba do oblaka. GIGABYTE ima niz NVIDIA certificiranih servera sa NVIDIA GPU optimizovanim za data centar, uključujući NVIDIA A100 Tensor Core, A30 i A40 GPU. GIGABYTE će nastaviti da dostavlja servere za NVIDIA certifikovane sisteme kao i za kvalifikaciju GPU sistema, od kojih će posljednja uključivati ​​testiranje za novi NVIDIA A2 GPU. GIGABYTE-ovi NVIDIA certifikovani poslovni serveri su idealni za pokretanje NVIDIA AI Enterprise softverskog paketa za brzo postavljanje, upravljanje i skaliranje AI radnih opterećenja u modernom hibridnom oblaku.

Daljinsko i više serversko upravljanje

Kao dio GIGABYTE-ove ponude vrijednosti, GIGABYTE obezbjeđuje GIGABYTE Management Console (GMC) za upravljanje BMC serverom preko platforme zasnovane na web pretraživaču. Dodatno, GIGABYTE Server Management (GSM) softver je dostupan za preuzimanje na stranicama proizvoda. Ovaj softver može nadgledati i upravljati više servera bez potrebe za dodatnom licencom. GMC i GSM nude veliku vrijednost uz smanjenje ukupne vrijednosti i troškova održavanja kupaca.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.