Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

GIGABYTE najavljuje matičnu ploču za procesore Intel® Xeon® E-2300

Septembar 13, 2021

GIGABYTE

GIGABYTE najavljuje matičnu ploču za procesore Intel® Xeon® E-2300

GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), lider u industriji servera i radnih stanica visokih performansi, najavio je svoju novu mATX matičnu ploču, MX33-BS0 koja podržava procesore Intel® Xeon® E-2300.

Platforma Xeon E-2300 ima TDP snagu ispod 100W i zasnovana je na vrijednostima, jer cilja na ulazna tržišta servera i radnih stanica koja zahtjevaju pouzdane i sigurne poslovne operacije.

MX33-BS0

Dizajniran za rješenja sa jednom utičnicom kao matična ploča poslužitelja / radne stanice,  MX33-BS0 podržava brzu propusnost PCIe Gen 4 sa Intel Xeon E-2300 procesorima. Osim toga, čipset serija C250 podržava i Pentium procesore, ali samo sa PCIe Gen 3.0. Donji grafikon ukazuje na ključne razlike u platformi.

Processor Intel Xeon E-2300 Intel Pentium
Cores Up to 8 2
Supported Memory DDR4 3200 DDR4 2666
PCIe Lanes 20 x PCIe 4.0 16 x PCIe 3.0
DMI DMI 3.0 x8 DMI 3.0 x4
Intel SGX Yes No

S obzirom na faktor formata microATX, MX33-BS0 i dalje ima sve karakteristike koje bi se mogle očekivati na početnoj platformi. Matična ploča može podržati do 95W procesore i ima 4 DIMM utora za podršku 2 DPC za dvokanalnu memoriju i jedan PCIe Gen4 x16 utor za akceleratore sa 20 traka PCIe iz CPU-a. Tu je i x8 slot koji koristi PCIe Gen4 x4 za dodatne kartice. Za skladištenje postoji 6 x SATA III portovi i 1 x M.2 (PCIe Gen3 x4) utor. Za podršku upravljanju, ASPEED AST2500 se može koristiti za implementaciju GIGABYTE Management Console i omogućiti daljinsko upravljanje. Na I/O ploči nalaze se 2x1GbE portovi, 2 x USB 3.2 Gen2, 4 x USB 2.0, VGA, COM port i MLAN port. 

Daljinsko upravljanje i upravljanje sa više servera

Kao dio GIGABYTE-ove vrijednosne ponude, GIGABYTE serverski proizvodi su unaprijed učitani sa GIGABYTE Management Console za upravljanje serverom putem platforme zasnovane na web pregledniku. Dodatno, GIGABYTE Server Management (GSM) softver je besplatan za preuzimanje i može se koristiti za nadgledanje i upravljanje klasterima servera. GIGABYTE Management Console i GSM nude veliku vrijednost uz smanjenje troškova licenciranja i održavanja korisnika.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.