Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

GIGABYTE je odvojio svoju poslovnu jedinicu za servere, težeći ka većem dugoročnom održivom rastu i stvaranju vrijednosti uz Giga Computing

Januar 09, 2023

GIGABYTE

GIGABYTE je odvojio svoju poslovnu jedinicu za servere, težeći ka većem dugoročnom održivom rastu i stvaranju vrijednosti uz Giga Computing

Giga Computing je prodajno mjesto za GIGABYTE poslovne proizvode

GIGABYTE Technology, industrijski lider u serverima i radnim stanicama visokih performansi, najavio je da je odjeljenje za korporativna rješenja zvanično odvojeno iz GIGABYTE-a i djeluje kao nezavisna podružnica GIGABYTE-a u potpunom vlasništvu. Nova samostalna kompanija, Giga Computing Technology, će iskoristiti GIGABYTE brend za pokretanje rasta serverskog poslovanja i inovacija. Upravni odbor GIGABYTE-a je donio odluku, i matična kompanija i njena nova podružnica su se složili da će transakcija stvoriti dugoročnu vrijednost za GIGABYTE klijente koji se oslanjaju na rješenja za preduzeća, kao i za potrošačko tržište.

U zamjenu za podjelu, GIGABYTE će dobiti 83,360,000 običnih dionica Giga Computing po cijeni od 10 NTD po dionici, a to je određeno procijenjenom vrijednošću podružnice na 833,600,000 NTD. Ovo osnivanje podružnice je jednostavno reorganizacija grupe i neće imati uticaja na dnevno i finansijsko poslovanje matične kompanije. GIGABYTE i Giga Computing imaju dogovor o održavanju istog razvoja i podrške za sve GIGABYTE poslovne proizvode i rješenja za klijente. Ovi sistemi i proizvodi koje prodaje Giga Computing će, za sada, nastaviti da koriste poznati GIGABYTE brend koji je poznat i poštovan u tehnološkom sektoru. Istovremeno, GIGABYTE će nastaviti da pokreće sopstveni rast u svojim potrošačkim odjeljenjima za matične ploče, GPU, laptope, desktope, monitore, PC periferiju i PC komponente.

“GIGABYTE" prolazi kroz transformaciju kako bi poboljšao performanse i donio značajnu vrijednost našim dioničarima. "Ovo je samo još jedno proširenje našeg dugoročnog plana koji će omogućiti našim poslovnim rješenjima da bolje reaguju na kretanja tržišta i da bolje prilagode proizvode različitim tržištima,” rekao je Daniel Hou, izvršni direktor Giga Computing. “Iako se zovemo drugim imenom, nastavit ćemo s radom kao i uvijek, a naši kupci će nastaviti sa istim partnerstvima i imati velika očekivanja od naše dobro uspostavljene serverske poslovne jedinice koja nudi raznolik portfolio proizvoda. Vjerujemo da naša objava dokazuje našu posvećenost stvaranju dugoročne vrijednosti za naše klijente, zaposlenike i dioničare.”

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.