Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Predstavljamo Netatmo pametni sigurnosni sistem za Vaš dom

April 19, 2021

Predstavljamo Netatmo pametni sigurnosni sistem za Vaš dom

Kombinirajući pametnu unutrašnju kameru, pametnu unutrašnju sirenu i pametne senzore za vrata i prozore, Netatmo pametni alarmni sistem s kamerom cjelovito je rješenje za sigurnost Vašeg doma.

Pametna unutrašnja kamera

Netatmo pametna unutrašnja kamera (Smart Indoor Camera) upozorava korisnika u stvarnom vremenu o dešavanjima u prostorijama koje nadzire. Koristi tehnologiju prepoznavanja lica za razlikovanje stranaca i ukućana. Kad kamera otkrije nepoznato lice, korisniku se u stvarnom vremenu šalje upozorenje na njegov pametni telefon s fotografijom i videozapisom događaja.

Pametni senzori za vrata i prozore

Pametni senzori za vrata i prozore (Smart Door and Window Sensors) detektuju svaki pokušaj prisilnog otvaranja vrata i prozora. Po detektovanju pokreta ili vibracije, korisnik odmah dobiva obavijest na svom pametnom telefonu, poput "Pokret otkriven na kuhinjskom prozoru".

Pametni senzori za vrata i prozore također omogućavaju korisniku da provjeri status svojih vrata i prozora putem aplikacije. Ovisno o odabranim postavkama, senzori također mogu poslati upozorenje ako su vrata ili prozori bili otvoreni duže od vremena koje je korisnik postavio unutar aplikacije.

Pametna unutrašnja sirena

Pametna unutrašnja sirena (Smart Indoor Siren) radi s kamerom i pametnim senzorima vrata i prozora. Automatski aktivira alarm od 110 dB kada pametna unutrašnja kamera otkrije uljeza ili ako senzori vrata i prozora otkriju otvaranje vrata ili prozora.

Korisnik dobiva preciznu obavijest u stvarnom vremenu na svom pametnom telefonu, poput "Otkrivena je nepoznata osoba" i video zapis događaja koji je kamera snimila.

Korisnik također može aktivirati ili deaktivirati sirenu u okviru aplikacije Netatmo Security.

 

Pametni alarmni sistem s postavkama kamere može se u potpunosti prilagoditi

U okviru aplikacije Netatmo Security korisnik u potpunosti može prilagođavati koja upozorenja će primati. Na primjer, alarm se može postaviti tako da se oglašava samo ako se korisnik ne nalazi kod kuće, ovisno o tome jesu li ispunjeni razni postavljeni kriteriji, na primjer da li unutarnja kamera otkriva nepoznato lice ili pokret ili ako su određeni senzori za vrata i prozore otkrili otvaranje vrata i prozora.

Niz unaprijed snimljenih zvukova ili zvučnih signala također se mogu aktivirati iz aplikacije kako bi se simulirala prisutnost ukućana ili pasa čuvara i time odvratili provalnici.

Da bi stvari bile jednostavnije, Netatmo pametni sistem automatski se aktivira i deaktivira kad korisnik napusti ili se vrati kući. Zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja lica pametne unutrašnje kamere, sistem otkriva prisutnost korisnika u njihovom domu i sam se isključuje.

I na kraju, korisnik može deaktivirati sva upozorenja koja šalju senzori vrata i prozora kad su članovi pordice kod kuće. Na taj način korisnik neće dobiti nikakve nepotrebne obavijesti u slučaju otvaranja prozora i vrata.

Bez dodatne pretplate

Sve funkcionalnosti Netatmo pametnog alarmnog sistema s kamerom dostupne su besplatno. Za upotrebu sistema ili pristup podacima nije potrebna nikakva dodatna pretplata ili dodatni troškovi.

Privatnost

Video zapisi snimljeni pametnom kamerom spremaju se lokalno na micro-SD karticu. Također se mogu automatski prenijeti i arhivirati na korisnikovom Dropbox računu ili vlastitom FTP serveru.

Brzo i jednostavno postavljanje

Netatmo pametni alarmni sistem s kamerom jednostavno je postaviti. Korisnik preuzima aplikaciju Netatmo Security na svoj pametni telefon za povezivanje proizvoda. Kamera i sirena se postave na ulaz u kuću, a senzori za vrata i prozore pričvrste se na ona vrata i prozore koji se žele nadgledati. Korisnik može instalirati jednu sirenu uz korištenje jedne unutrašnje kamere i do 12 senzora za vrata i prozore.

Kompatibilnost

Pametna unutrašnja sirena i pametni senzori za vrata i prozore dodaci su pametne unutrašnje kamere i bez nje nisu funkcionalni.

Aplikacija Netatmo Security potpuno je besplatna i kompatibilna s iPhone i iPad uređajima sa iOS 10 ili novijim iOS verzijama, Android pametnim telefonima i tabletima veličine 5.0“ i više.

Web aplikacija Netatmo dostupna je za Mac i PC.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.