Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Skaliranje AI počinje sa Intelom

Maj 31, 2023

INTEL

Skaliranje AI počinje sa Intelom

Na Microsoftovoj konferenciji Build 2023, Intel i Microsoft pregledavaju mogućnosti Intelovih nadolazećih procesora za klijentske računare Meteor Lake sa AI-om.

Koristeći jedinstvenu dezagregiranu arhitekturu procesora Meteor Lake, Intel i Microsoft omogućavaju nove funkcije pokretane umjetnom inteligencijom za korisnike PC-a – uključujući nove multimedijske funkcije poput automatskog ponovnog kadriranja i otkrivanja uređivanja scene u Adobe Premiere Pro i efikasnije mašinsko učenje.

Meteor Lake: Donošenje energetske efikasnosti i AI na PC

Meteorsko jezero označava značajnu prekretnicu u evoluciji ne samo personalnog računarstva, već i načina na koji komuniciramo s tehnologijom. Počinje sa „chiplet“ sistem-na-čipu (SoC) dizajnom koji omogućava Intelu da isporuči napredna intelektualna svojstva (IP-ove) i vodeće procese za optimizaciju performansi relevantnih za segment i nižu potrošnju. Ovo je omogućilo Meteor Lake-u da bude prva PC platforma iz Intela sa ugrađenim neuronskim VPU-om, namjenskim AI motorom integrisanim direktno u SoC za efikasno pokretanje AI modela. Sa novim neuronskim VPU-om u kombinaciji sa moćnim AI akceleratorima na CPU-u i GPU-u, koje Intel podržava već nekoliko generacija, Meteor Lake će igrati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti inovacija i PC iskustva za potrošače i kompanije u različitim industrijama.

Zajedno, Meteor Lake i Windows 11 će se proširiti na cijeli ekosistem s Intelovim i Microsoftovim OEM i ISV partnerima. To je saradnja zbog koje su oba tima nevjerovatno uzbuđena. A za zajednicu programera koja je toliko kritična da ovo oživi, ​​Windows predstavlja idealno mjesto za pokretanje AI modela kako bi se dosegla ova ogromna korisnička baza.

PC industrija je u značajnoj prekretnici. Intel i Microsoft blisko sarađuju na uvođenju novih funkcija omogućenih za vještačku inteligenciju u PC iskustvo – podržavajući širi ekosistem partnera u PC industriji kako bi ova nova iskustva stavila u ruke miliona korisnika računara.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.