ASBIS predstavlja Dell EMC Enterprise Portfolio

KUPI ONLINE

Dell EMC Enterprise Portfolio

ASBIS predstavlja Dell EMC Enterprise portfolio proizvoda, koji će pomoći da vaše poslovanje poveća operativnu učinkovitost i optimizira fleksibilnost u željenom omjeru.

Enterprise portfolio je usmjeren na ubrzane performanse, poboljšanu automatizaciju i pojednostavljeno upravljanje, te samim time može pomoći da doživite bezbrižno poslovanje kroz:

 • Veću učinkovitost IT-a
 • Superiorniju agilnost IT-a
 • Bolju pouzdanost IT-a

Dell EMC nudi IT infrastrukturnu fleksibilnost sa blade, rack i tower server opcijama; jednostavna backup traka i složena mogućnost konsolidacije za pohranu, te mrežna rješenja.

Enterprise proizvodi su skalabilne, fleksibilne, platforme sa učinkovitim rješenjima i intuitivnim upravljanjima koji vam mogu pomoći da zadovoljite potrebe za ostvarenjem poslovnog uspjeha.
 

SERVERI: Moćna, pristupačna mrežna rješenja s naglaskom na skalabilnost i pouzdanost.

PowerEdge serveri predstavljaju najnapredniju Dell EMC rack, tower i konvergiranu infrastrukturnu platformu, a dizajnirani su za najširi web raspon, kompanije i hyperscale aplikacije.

Dell EMC PowerEdge — sveobuhvatan poslovni sistemski portfolio koji obuhvata:

 • Inteligentni, self-optimiziran i auto-rješenja za pohranu SAN, NAS i DAS
 • Paket mrežnih proizvoda za LAN, data centre i wirelles mreže
 • Enterprise softver za data centre i cloud menadžment, zaštitu podataka, upravljanje informacijama, mobilno upravljanje radnom snagom i sigurnost
 • Profesionalna usluga koja pojednostavljuje procjenu, dizajn, implementaciju, menadžment i održavanje.

Rack Serveri - Za kompanije sa više servera ili sa ograničenim prostorom za pohranu:
ASBIS pruža potpun portfolio sa 1-, 2- i 4-socket rack servera dizajniranih za smanjenje kompleksnost izgradnje i upravljanja data centrima. PowerEdge rack serveri pružaju vrhunske performanse i funkcionalnost, te neponovljivu pouzdanost, sa ciljem osiguranja vrhunsku vrijednost za korisnike.Dell EMC PowerEdge rack serveri pomažu vam izgraditi modernu infrastrukturu koja minimizira IT izazove i pokreće poslovni uspjeh.Poboljšane brzine memorije, brže mogućnosti pohranjivanja NVMe i podešavanje BIOS-a omogućuju usklađivanje performansi s vašim radnim opterećenjem za krajnju učinkovitost.

Tower Serveri - Za kompanije koje zahtjevaju vrijednost, fleksibilnost i različite mogućnosti realizacije:
Portfolio 1- i 2-socket tower servere koji pružaju snažne performanse, opsežno širenje i pouzdanost, sa ciljem dostizanja željenih rezultata.Tower serveri dolaze u širokom rasponu veličina, od mini tower-a do platformi za rack. Prilagodite promjenjiva radna opterećenja fleksibilnim mogućnostima proširenja. A uz inteligentnu automatizaciju, možete rasteretiti svoj tim, oslobađajući ih od redovitog održavanja. Izgradite infrastrukturu bez brige pomoću portfolia PowerEdge tower servera.
 

 

PowerEdge Modularna infrastruktura – izgrađena je iz temelja za softverski definisane data centre. PowerEdge platforma osmišljena je kako bi podržala pravu ravnotežu gustoće, kapaciteta i fleksibilnosti kako bi zadovoljila potrebe tradicionalnih i običnih radnih opterećenja. Prilagodljivi moduli računanja, skladištenja i umrežavanja lako se i brzo mogu skalirati i upravljati. A portfolio OpenManage nudi inovativno upravljanje sistemima koji vas čini učinkovitijima a vašu infrastruktur produktivnijom i pouzdanijom. Odaberite PowerEdge modularnu infrastrukturu za bezbrižan IT koji je siguran i skalabilan - bez ikakvih kompromisa. Birajte između:

PowerEdge FX2: Individualno prilagođena IT platforma za data centre
Industrijski standardni 2U rack-mount chassis koji podržava zajedničku energiju i hlađenje, I / O i infrastrukturu upravljanja te prilagođava kompaktne, prilagodljive blokove servera, storage i networkinga

PowerEdge M1000e: Modularni IT sa centralnim upravljanjem

Učinkovitost podatkovnog centra s zajedničkom snagom, hlađenjem, mrežom i infrastrukturom upravljanja

 

PowerEdge VRTX: Integrirana platforma rješenja za upravljanje na daljinu

Integrira server, storage, umrežavanje i upravljanje u miran podatkovni centar koji stane i pod vaš stol

 

 

PowerEdge FX komponente: Modularna rješenja za svako opterećenje

Izgradite infrastrukturu potrebnu za rad s prilagodljivim PowerEdge FX serverima, storage i mrežnim resursima. 

PowerEdge Blade komponente: Poboljšavaju performanse aplikacija, konsolidaciju i time-to-value u data centrima ili aplikacijama za daljinsko poslovanje. 

      

 

NETWORKING: Skalabilne, mrežna rješenja visokih performansi za spajanje krajnjih korisnika sa njihovim informacijama i aplikacijama.

ASBIS u ponudi ima Dell EMC mrežna rješenja koja će vam pomoći da:

 • Poboljšate performanse mreže
 • Smanjite troškove umrežavanja
 • Da ostanete fleksibilni kod usvajanja novih inovacija  

Portfolio Dell EMC mrežna rješenja uključuju:

Fiksni Port Ethernet Switchevi - u susret sa današnjim virtuelnim mrežama sa elastičnim, potpuno opremljenim switchevima za velike i male kompanije:

 • Bazni Ethernet Switchevi za male mreže ili udaljenim/poslovnicama sa limitiranim IT osobljem.
 • Power-Over-Ethernet Switchevi za pristup i agregacije za IT upravljanja, uključujući N-serije i X-serije switcheva:

N-Serija uključuje mnogo energetski učinkovitih, ekonomičnih 1GbE i 10 GbE rješenja koja nude funkcionalnost, skalabilnost i dosljednost cross-platforme, sa ciljem lakše integracije u vaš postojeći ured, server sobu ili mali data centar ili veliku kampus mrežu.

X-Serija uključuje include pametne 1GbE and 10GbE switcheve koji nude mogućnosti poslovne klase, GUI-bazirano upravljeanje koje pomaže da lakše upravljate vašom uredskom mrežom.

Ethernet Switchevi visokih performansi za Top-of-Rack i data centara, uključujući S-serije i Z-serije switcheva:

S-serije uključuju fleksibilne, moćne i optimizirane 10GbE switcheve dizajnirane za fleksibilnost i visoke performanse sa ciljem zadovoljavanja potražnje koja je danas aktuelna.

Z-serije nude izvrsne performanse i fleskibilnost koja pomaže optimizaciji performansi za današnje aplikacije, podržavajući 10/25/40/50/100GbE.

   

Chassis Switches - Visoke performanse, elastične arhitekture i svestrane platforme za nove generacije data centara i C serije.

   

High-Performance Computing Switches - Izgradnja malih do velikih nakupina korištenjem niske latencije, visoke propusnosti 100Gbps + tehnologije, sa ciljem dobijanja pouzdanosti i manje potrošnje energije i troškova (H-serija).

   Dell Networking E-Series virtualized switches
- Upravlja virtualizovanim podatkovnim centrom i cloud mrežama koristeći chassis-based svičeve visokog kapaciteta dizajnirane za učinkovit rad koji će sniziti vaš TCO

   


Advanced Ethernet Switches
- Poslovni i data network centar koji zahtjeva skalabilan, funkcionalan Gigabit performans i fleksibilne mogućnosti upravljanja.

   


Fibre Channel SAN Switches
- Optimizira SAN i maksimizira provodljivost sa Fibre Channel SAN switche visokim-performansima.

   Server Network Adapters
- Optimizira snagu i brzinu Dell PowerEdge servera preko mreže sa cijelim nizom mogućih povezivanja.

   Dell SonicWALL Network Security
- Dell™ SonicWALL® sigurnosna rješenja omogućuju organizacijama svih veličina da zaštite svoje mreže, sisteme, korisnike i podatke sa velikim nivoom zaštite koji neće ugroziti performanse mreže.

   


Wireless Networking
- Postavljanje isplativa, vrlo sigurna i jednostavnog za upravljanje bežični ekosistem za zaposlenike, goste i udaljene korisnike u zatvorenom i otvorenom prostoru.

STORAGE: Širok raspon rješenja koja nude pouzdanu backup, zaštitu i konsolidaciju:

Compellent SC Series: Multi-protokol pohrana za kompanije

Performanse i zaštita za poslovno kritična opterećenja

SC Serije softvera nudi moderne mogućnosti koje u potpunosti virtualiziraju podatke i vaše mjesta pohrane.

Uz Dell Storage SC serije:

 • Aplikacije rade brže,
 • Troškovi su atuomatski reducirani, u bilo kom kontekstu
 • Kontrola je pojednostavljena i proširena
   

EqualLogic PS Serije: Jednostavne za korištenje, virualizirana IP pohrana

Jednostavan i svestran, dizajniran za rastuće okruženje

EqualLogic jedinstven za pohranu, idealan za brzorastuće kompanije i organizacije.

PS Serije idealne za poslovne aplikacije i virtualizirane stanice gdje su jednako bitne i kapacitet, performanse, uštede prostora i ušteda na troškovima.
 

Dell Storage MD i NX Serije i Dell MD3 Serije: Vrijednost i skladišne performanse

Dizajniran za brzo raspoređivanje, jednostavno upravljanje i učinkovitu pohranu i skalabilnost

Optimizirano za potrebe malih kompanija, odjela i podružnica, Dell Storage MD i NX serije, te Dell MD3 serije su dizajnirane da ponude pristupačne cijene bez ugrožavanja naprednih mogućnosti i pouzdanosti.

MD3, MD i NX serije pružaju niz mogućnosti za pohranu podataka koje uključuju entry-level SAN i NAS uređaja.

MD3 Serije donosi napredne mogućnosti za ispunjenjem zahtjeva visokih performansi i zaštitu podataka.

NX Windows NAS Serije nude rješenja za kompanije koje imaju standardizovan  Microsoft® Windows Storage Server® (WSS) softver, ili kupcima koji žele fleksibilnost pri kupovini i kapacitet, zavisno od rasta potreba za pohranom.


 

DELL EMC
Dell EMC, a part of Dell Technologies, enables organizations to modernize, automate and transform their data center using industry-leading converged infrastructure, servers, storage and data protection technologies. This provides a trusted foundation for businesses to transform IT, through the creation of a hybrid cloud, and transform their business through the creation of cloud-native applications and big data solutions. Dell EMC services customers across 180 countries – including 98 percent of the Fortune 500 – with the industry's most comprehensive and innovative portfolio from edge to core to cloud.