Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

AMD proširuje EPYC CPU portfolio kako bi donio nove nivoe performansi i vrijednosti za mala i srednja preduzeća

Maj 31, 2024

AMD, EPYC

AMD proširuje EPYC CPU portfolio kako bi donio nove nivoe performansi i vrijednosti za mala i srednja preduzeća

Procesori serije AMD EPYC 4004 pokreću prošireni raspon dizajna sistema početnog nivoa od vodećih serverskih provajdera

AMD je najavio dostupnost procesora serije AMD EPYC™ 4004 koji dopunjuju postojeći AMD EPYC serverski CPU portfolio sa novim cijenama optimizovanim ponudama koje isporučuju karakteristike poslovne klase i liderske performanse za mala i srednja preduzeća i hostovane provajdere IT usluga.

 

„Historijski gledano, mnoga mala i srednja preduzeća morala su da naprave kompromis u pogledu svojih IT rješenja koristeći hardver koji ne zadovoljava u potpunosti njihove potrebe,“ rekao je Džon Moris, korporativni potpredsjednik, Enterprise and HPC Business Group, AMD. “Bazirani na istim tehnologijama koje pokreću najzahtjevnije podatkovne centre na svijetu, procesori serije AMD EPYC 4004 nude se po optimizovanoj cijeni nabavke za klijente u malim i srednjim preduzećima koji žele postići bolje poslovne rezultate.”

Pouzdan izbor za rastuće kompanije

Procesori AMD EPYC 4004 serije su napravljeni da isporučuju snažno računarstvo opšte namjene u paketu sa jednom utičnicom, omogućavajući visoko efikasne rack skale, multi-node i tower konfiguracije gde su troškovi sistema i druga infrastrukturna ograničenja kritični faktori.

“Kao dio naše stalne saradnje, Lenovo je uzbuđen što vidi AMD kako predstavlja nove EPYC 4004 CPU-e koji pomažu u rješavanju novih tržišnih prilika. Proširenje plana AMD EPYC procesora odnosi se na veći tržišni segment sa pristupačnim, a opet mogućnostima visokih performansi novog procesora,” rekao je Kamran Amini, potpredsjednik i generalni menadžer za rješenja za servere, pohranu i softver definirana u kompaniji Lenovo. „Uvođenjem AMD EPYC 4004 serije CPU-a, AMD pomaže da se odgovori na potrebe korisnika servera širom spektra, obezbjeđujući vrijednost po performansama za rastuće kompanije, zajedno sa efikasnošću za pouzdanu, sigurnu infrastrukturu.”

Oduševljeni smo što možemo dodati još jedno AMD EPYC rješenje u naš Bare Metal portfolio. Dijeleći zajedničke vrijednosti sa AMD-om, kao što su efikasnost i održivost, uvjereni smo da će naša nadolazeća AMD EPYC 4004 CPU riješenja obezbijediti fleksibilnost u centru podataka. Naši klijenti će moći da iskoriste čiste performanse računara i energetsku efikasnost ovih novih procesora, dok će istovremeno imati koristi od našeg pouzdanog oblaka i odnosa performansi i cijene,” rekao je Yaniv Fdida, direktor za proizvode i tehnologiju, OVHcloud.

“Performanse radnog opterećenja Supermicro-ovog 3U MicroCloud Multi-Node servera i 1U,2U porodice Mainstream servera koje pokreće AMD EPYC 4004 serija CPU-a, donosi povećanu vrijednost kupcima koji traže isplativa rješenja koja se lako postavljaju,” rekao je Michael McNerney , SVP marketinga i mrežne sigurnosti, Supermicro. “Zajedno proširujemo pristup preduzećima koja žele optimizirati svoj hosting i isporuku sadržaja, radna opterećenja u oblaku i još mnogo toga.”

Serveri sa AMD EPYC 4004 CPU-om nude upečatljiv balans performansi, skalabilnosti i pristupačnosti. Omogućujući široku lepezu široko primjenjenih korporativnih rješenja, AMD EPYC 4004 serije procesora podržavaju vodeći partneri, uključujući Altos, ASRock Rack, Gigabyte, Lenovo, MSI, New Egg, OVHcloud, Supermicro i Tyan.

 

EPYC 4004
Series

Zen 4
Cores

L3 Cache
(MB)

TDP

FBase
(GHz)

FMax Boost
(GHz)2

EPYC 4564P 16 64 170W 4.5 GHz 5.7 GHz
EPYC 4464P 12 64 65W 3.7 GHz 5.4 GHz
EPYC 4364P 8 32 105W 4.5 GHz 5.4 GHz
EPYC 4344P 8 32 65W 3.8 GHz 5.3 GHz
EPYC 4244P 6 32 65W 3.8GhZ 5.1 GHz
EPYC 4124P 4 16 65W 3.8GhZ 5.1 GHz
EPYC 4584PX 16 128 120W 4.2 GHz 5.7 GHz
EPYC 4484PX 12 128 120W 4.4 GHz 5.6 GHz

O AMD

Više od 50 godina AMD je pokretao inovacije u računarskim, grafičkim i vizualizacijskim tehnologijama visokih performansi. Milijarde ljudi, vodeći Fortune 500 biznisi i vrhunske naučno-istraživačke institucije širom svijeta svakodnevno se oslanjanju na AMD tehnologiju kako bi poboljšali način na koji žive, rade i igraju se. Zaposleni u AMD-u su fokusirani na izgradnji liderskih proizvoda visokih performansi i prilagodljivih proizvoda koji pomiču granice mogućeg.

2 EPYC-018: Maksimalno povećanje za AMD EPYC procesore je maksimalna frekvencija koju može postići bilo koje jedno jezgro na procesoru u normalnim radnim uslovima za serverske sisteme.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.