Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.

Supermicro isporučuje drugu generaciju NVIDIA® OVX™ računarskog sistema za 3D saradnju, Metaverse i Digital Twin Simulation

Septembar 30, 2022

Supermicro, NVIDIA

Supermicro isporučuje drugu generaciju NVIDIA® OVX™ računarskog sistema za 3D saradnju, Metaverse i Digital Twin Simulation

Kupci mogu implementirati Supermicro servere za grafičku i simulacijsku osnovu za izgradnju i rad Metaverse aplikacija na velikom nivou— Sistemi će podržavati do 8 NVIDIA L40 GPU-a, ConnectX®-7 SmartNIC-a i trenutne i buduće procesore za procesore Intel i AMD

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), globalni lider u poslovnom računarstvu, skladištenju podataka, GPU-ima, mrežnim rješenjima i zelenoj računarskoj tehnologiji, zadržava svoju lidersku poziciju u ubrzanoj računarskoj infrastrukturi tako što je prvi na tržištu sa drugom generacijom NVIDIA® OVX™ sistemi.

Supermicro OVX server je baziran na novom L40 GPU-u u 4U 8GPU serveru sa dva Intel CPU-a, 32 DIMM-a, 8TB memorije, 12 PCI-E slotova i do 24 ležišta za diskove. Dodatni serveri koji koriste L40 GPU uključuju niz sistema iz Supermicro-a: 4U 4GPU rackmount/radnu stanicu, 2U sa do 6GPU-a, 1U 4GPU i više-čvorni 2U 2Node sistem. Svi ovi sistemi podržavaju GPU-ove zasnovane na NVIDIA L40 PCI-E.

Supermicro, zadržava vodeću poziciju, tako što je prvi na tržištu sa drugom generacijom OVX servera,” rekao je Charles Liang, predsjednik i izvršni direktor Supermicro-a. “Naši najzahtjevniji kupci zahtijevaju integraciju najbržih CPU-a i GPU-a za imerzivna iskustva niske latencije. Naš OVX server je dizajniran za kreiranje i rad sa najsloženijim Omniverse Enterprise aplikacijama u velikom obimu.

Ovi novi serveri isporučuju revolucionarnu grafiku, AI i mrežne performanse potrebne za izgradnju i rad impresivnih 3D virtuelnih svjetova. OVX sistemi iz Supermicro-a su namjenski napravljeni za kreiranje i upravljanje NVIDIA Omniverse™ Enterprise aplikacijama na nivou data centra i kombinuju najnapredniju NVIDIA RTX ubrzanu grafiku i AI mogućnosti sa brzim, sigurnim umrežavanjem i upravljanjem na nivou preduzeća.

NVIDIA L40 GPU-ovi će biti ugrađeni u trenutnu generaciju Supermicro-a, a sljedeće generacije sistema su bazirane na Intel i AMD platformama. Supermicro sistemi sljedeće generacije koji koriste L40 GPU uključit će 4U 8GPU server, 4U 4GPU server i 2U i 1U servere i radne stanice. Svaki Supermicro OVX server pokreće do osam NVIDIA® L40 GPU-a, donoseći snagu NVIDIA Ada Lovelace arhitekture za ubrzavanje Omniverse radnih opterećenja. Ovi sistemi kombinuju GPU sa tri NVIDIA® ConnectX®-7 SmartNIC-a, procesore visokih performansi i NVMe skladište u jedinstvenoj platformi i uskoro će biti dostupni. Sljedeća generacija AI aplikacija zahtijevat će računarsku platformu optimiziranu za kreiranje grafički bogatih i fizički preciznih virtuelnih svjetova. Supermicro OVX sistemi su idealni za podršku ovom tekućem razvoju industrije.

„Supermicro OVX serveri su računarski sistemi namjenjeni kreiranju i funkcionisanju NVIDIA Omniverse aplikacija na nivou data centra“, rekao je Kevin Konors, potpredsjednik OEM accounts  u NVIDIA-i. “Ovaj Supermicro OVX server druge generacije optimiziran je za stvaranje i rad impresivnih, fotorealističnih 3D modela, simulacija i „digital twins“.”

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.